A hely, ahol az Örökkévalókat forgatták

logo_fuerte.jpg

Amikor azt mondom, hogy Fuerteventura egy hatalmas filmes díszlet, nem viccelek. Tudtad, hogy itt forgatták az Örökkévalók című filmet? Az észbontó Peñitas Ravine a legszebb jelenetek sztárja, és ez nem is csoda. Ettől a látványos tájtól eláll az ember lélegzete.

central-fuerteventura-barranco-de-las-penitas-canary-islands-31723138_1.jpg
A Peñitas szakadék Fuerteventura egyik legérdekesebb természeti tája, és számomra az egyik leglenyűgözőbb és legszebb hely az egész szigeten. Ha szeretnéd meglátogatni akkor azt javalom, hogy a túrát a déli részről kezdd el, így közelebb leszel a parkolóhoz. Amikor ideérsz fogod látni, hogy pálmafák nagy csoportja található itt, az ösvény pedig a baloldalon fog kezdődni. Érdemes megfelelő öltözetben és leginkább cipőben nekivágni, ugyanis az út némely részei meredekebbek, kezdve már az elején, ami egy lejtővel kezdődik. Az útvonal felénél találod a gyönyörű Virgen de la Peña-t, ami a sziget védőszentje. Összességében az ösvény minden korosztály számára látogatható, így nyugodtan vágj neki akár az egész családdal.

santa_maria_iglesia_de_nuestra_se_ora_de_la_pe_a_vega_de_rio_palmas.jpg

A Peñitas Arch
Igaz, hogy maga az út bevállalható akár az egész családdal, viszont a csúcs már kicsit más tészta, ahogyan mondani szokták. A csúcsra felkapaszkodni nem egyszerű, ott már jóval keskenyebb és meredekebb az út. 

arco-de-las-penitas-fuerteventura-pfue8350.jpg
Egy biztos: élvezd az utat, ami elvezet ezen a csodás részén a szigetnek, mert a végén a kilátás és a környék egyszerűen leírhatatlan lesz!