Engedd magad elvarázsolni ezzel a tengerparttal

logo_fuerte.jpg

Valahányszor látok egy képet az északi Playa de Esquinzo-ról a közösségi oldalakon, mindig előkerül a megjegyzés, hogy de ez a strand nem Fuerteventura déli részén található? Sokan összetévesztik Esquinzo-Butihondo strandjával. És az igazság az, hogy a helynevek megismétlése Fuerteventurában nem segít elhelyezkedni. De ez a sziget ilyen, ebben is egyedi. :) 

playa-de-esquinzo5.jpg

Mielőtt elkezdenénk beszélni az Esquinzo strandról és a hozzá fűződő régi legendákról, tudtad, hogy Fuerteventurán több ismétlődő helynév található? Például két Montaña de la Muda van, amelyek közül az egyik Puerto del Rosario, a másik pedig Pájara településen található.

Az Esquinzo strand, amelyet ma elhoztam, La Oliva községben található, Cotillo és Tindaya városok között, konkrétan az Esquinzo szakadék torkolatánál. Ezt a strandot nem találod meg a sziget klasszikus turisztikai körútjain. Nem hiába, ahhoz, hogy elérd, földes pályákon kell áthajtanod, aszfalt nélkül.

65-1-s.jpg

Az Esquinzo Beach egy kis, patkó alakú bemenet. Bár kissé sziklás, talaja aranyszínű homokból áll. Alig több mint 300 méter hosszú és körülbelül 30 méter széles. A Fuerteventura nyugati partján található többi strandhoz hasonlóan, mint például Jarugo és Los Molinos, az Esquinzo-i strandot is magas sziklák szegélyezik, amelyek védik a partszakaszt az uralkodó szelektől. Az Esquinzo strand szépsége jobban megmutatkozik az apályban. Azokban a pillanatokban, amikor a tengervonal meghúzódik, álomszerű tengerpart tárul elénk.

esquinzo-beach-fuerteventura-28296474.jpg

Ha ez a természeti látvány egybeesik a naplementével és a szeretett személy társaságával, mi mást kívánhatna az ember?

A strandon eltöltött nap mellett érdekes történeteket és legendákat is megismerhet. Az Esquinzo mágikus rituálék helye a hispán kor előtti idők óta. A Tindaya-hegyhez való közelsége megnövelte a mítoszok és legendák jelenlétét. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az Esquinzo szó valószínűleg az őslakos Esquén szóból származik. Az esquenes vagy efequenes az őslakos mahók találkozási pontjai voltak, ahol különféle szertartásokat végeztek. Valójában Esquinzo síkságán még mindig vannak egy ilyen esquen maradványai.

esquinzo.jpeg