Arany homok, türkiz víz és végtelen nyugalom

logo_fuerte.jpg

 Az Esquinzo-Butihondo az egyik kedvenc strandom Fuerteventurán, és talán a legszebb a sziget déli részén. Morro Jable-től 10 km-re északra található egy rövid autóúttal az FV-2 autópályán (az 5-ös buszjárat is itt áll meg). Ez valójában két szomszédos strand egyben, nevét Esquinzo és Butihondo völgyeiről kapta, amelyek itt belépnek a tengerbe.

esquinzo-beach-fuerteventura.jpg

Ez a kék zászlós strand világos aranyszínű homokkal és tiszta türkizkék vízzel rendelkezik. A sekély homoksávok és az általában nyugodt víz kiváló hely gyermekes családok számára. Napozóágyak és napernyők, valamint nyilvános WC-k és zuhanyzók szintén találhatók itt. Kék zászlós strandként hullámtörők is teljesítenek szolgálatot, és zászlók jelzik az aktuális tengerviszonyok biztonságát.

butihondo.jpg

A sziget és a nagyságát tekintve még a forgalmas időszakokban is nyugodtnak tűnik, mivel a közel 3 km-es strand több részre oszlik. Az egyik a nudistáknak, az egyik a napozóknak, a másik a vízi sportolóknak van, így mindenki megtalálja a saját számítását. A szörfös rész bójákkal van kijelölve. A  nudisták a strand északi részén vagy a kis, félkör alakú kővel kerített rész felé veszi az irányt, amely némi magánszférát biztosít.

robinson-club-esquinzo.jpg

Közvetlenül a tengerparton van néhány Chiringuitos (parti bár-étterem); ezek remek helyek egy hideg frissítőre vagy egy könnyed ebédre naközben, miköben a lábad a homokban pihen 

A környéken számos szálloda és apartman található, amelyeket többnyire a pihenni vágyó turisták látogatnak. Viszonylag kevés üzlet és bár található a környéken, bár van egy nagy szupermarket (Mercadona). A strandviszonylag könnyen megközelíthető. 

butihondo-fuerteventura_4.jpg