13 ok, amiért a Kanári-szigetek a legjobb az őszi pihenéshez

logo_fuerte.jpg

Számos finom homokos strandot, vulkáni vidékeket, változatos éjszakai életet és rengeteg programot kínálnak a Kanári-szigetek. Mindezek mellé társul az egész éves strandidő, és persze az európai légkör és biztonság. A szinte végtelen napsütéssel megáldott szigetcsoport, az Atlanti-óceán szigetvilágához tartozik, és az év bármely szakában - még a téli hónapokban is - népszerű üdülőhely. Azonban van két hónap, ami az én kedvencem az évben: ez az október és november. Összegyűjtöttem azt a 13 okot, amiért érdemes meglátogatni a szigetek bármely tagját ebben az időszakban.

A jó idő (szinte) garantált

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-9.jpg

A Kanári-szigetek az afrikai partokhoz közel helyezkednek el, egészen pontosan Marokkóval és a Szaharával egyvonalban. Azonban az északról érkező passzátszelek jelentősen enyhítik az afrikai hőséget, így a szigetcsoport fantasztikus éghajlattal rendelkezik. Az évi átlaghőmérséklet 22-24°C, és az évi 300 napsütéses nap azt jelenti, hogy a tökéletes klímája egész évben várja, az ősz pedig valójában nem is létezik, inkább csak a nyár végét jelenti.

A csend uralkodik

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-7.jpg

Sok más népszerű úticéltól eltérően (a tökéletes klímának köszönhetően) itt kényelmes estéket tölthetsz el a szállodád vagy egy étterem teraszán, sétálhatsz pulóver, kabát nélkül. Az éttermek, hotelek, szórakozóhelyek és persze a látványosságok egész évben várnak. A különbség mindössze annyi a nyár és az ősz között, hogy ősszel nagy a csend, csökken a nyüzsgés. Én ezt szeretem a legjobban ebben az időszakban.

Járatok Budapestről és Bécsből

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-3.jpg

Az egy hetes kikapcsolódásokhoz nem éri meg 8-12 órát repülni, a Kanári-szigetek négy tagjára utazhat  Budapestről, így nincs szüksége, hogy kényelmetlen és hosszú utat tegyen meg az őszi-téli napsütésért. Az őszi időszakra összegyűjtöttem a legjobb ajánlatainkat, amiket ide kattintva meg is nézhet >>

Bájos kisvárosok

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-18.jpg

A Kanári-szigetekről nem hiányoznak a szép kisvárosok sem. Az egyik kedvencem a kis Velence néven is emlegetett Puerto de Mogán Gran Canarián. A városka egy gyönyörű kikötővel várja, ahol számos étteremben kóstolhatja meg a friss tengeri finomságokat. Ha pedig Tenerife az úticéljod, akkor utazz el La Lagunába az ősi fővárosba, ahol számos történelmi emlék mellett kiváló éttermek, fantasztikus építészet és vásárlási lehetőségek várnak.

Csendes strandok

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-12.jpg

Míg a nyári és téli szezonban a tengerpart nagy részén családok pihennek, ősszel érezheted úgy, hogy csak az tied a vízpart. Válassz egy strandot magadnak, itt vélhetően csak pár pihenővel és helyivel kell osztoznia a napsütésen.

Vízisportok

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-16.jpg

A vízisportok egy részét egész évben élvezheted a szigetcsoporton, így a búvároknak és a snorkellezőknek nem kell gondolkodniuk, melyik időszakban látogassanak el ide. Azonban a szörfözök, a kite-szörfösök nem fognak csalódni, ha az őszi időszakban érkeznek. A legjobb helyszíneket találod meg Fuerteventurán, ahol a vulkanikus tengerfenék miatt remek hullámok képződnek, melyhez társul az erős, állandó szél egyes partszakaszokon.

Csillagnézés

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-15.jpg

Nem kérdéses, hogy a Kanári-szigetek egyik legjobb hely a csillagnézéshez. Az égbolt egész Európában a legtisztább, így tökéletes feltételeket nyújt a csillagtúrázók részére.

Túrázás

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-13.jpg

Kirándulj a Kanári-szigeteken, fedezd fel a 20 millió éves táj vulkanikus látványosságait. Számos helyen találkozik majd a láva a tengerrel, a magasban kráterek és barlangok várnak, és számos különleges növényfajt is megtekinthetsz a nemzeti parkokban.

A világ legjobb víziparkja

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-1.jpg

A Siam Park a közelmúltban immár hetedik alkalommal lett a világ legjobb víziparkja. Tenerife látogatói pedig örömmel veszik, hogy a park egész évben várja őket. A Thaiföld által ihletett épületek, a gyermekek barátságos és izgalmas vizivárosa és a számos kisebbeknek és nagyobbaknak kialakított csúszda egy életre szóló élményt nyújt. Jegyet itt vásárolhatsz a parkba >>

Maspalomasi homokdűnék

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-19.jpg

A tengerpart szerelmesei élvezni fogják a 17 km-nyi lágy, barátságos homokot Maspalomasban, amely Gran Canaria természetvédelmi területén található. Egy séta után úgy érzed majd, mintha a Szaharában lennél, azonban az óceán közelsége miatt mégis más képet várj, mint egy átlagos sivatagban.

Szőlészetek és borkóstolás

15-ok-amiert-kanari-szigetek-legjobb-oszi-piheneshez-tenerife-gran-canaria-fuerteventura-10.jpg

A szigeteken a folyamatos napsütés és meleg tökéletes szőlőtermesztést garantál, ezért a Kanári-szigetek jól ismert bortermelő vidékké vált az elmúlt évtizedekben. A szigeteken több mint 10 szölőtermesztő vidéket találsz, ezek közül 5 vidékkel Tenerife büszkélkedhet. Látogass el a népszerű szőlőültetvényekre, ahol megkóstolhatod a jobbnál jobb borokat.