Kihagyhatatlan program: Isla de Lobos!

A Kanári-szigetek rengeteg különleges látnivalót tartogatnak az idelátogató turista számára. A csodás strandok és gyönyörű települések mellett például igazán exkluzív program lehet egy valódi lakatlan sziget meglátogatása. Ha szeretnéd megtapasztalni ezt az élményt, Isla de Lobos a tökéletes hely számodra, ahová Fuerteventuráról akár vitorlás kirándulás keretei közt is kiruccanhatsz. Most pedig megmutatom neked miért!

isla-de-lobos.jpg

Mesebeli hely a valóságban: Isla de Lobos lakatlan szigete

Szakad el a külvilágtól és kapcsolódj ki egy valódi lakatlan szigeten! Isla de Lobos hivatalosan egy 6 négyzetkilométeres területen elhelyezkedő lakatlan sziget, amely nemcsak csodaszép, de sokan az európai kontinens egyik legnyugodtabb pontjának is tartják. A városok zajától és a zsúfolt strandok nyüzsgésétől távol helyezkedik el, és csupán néhány apró házacska helyezkedik el rajta. És habár nem teljesen lakatlan, hiszen például egy étterem is található itt, ám állandó lakosokkal nem rendelkezik.

isla-de-lobos-latnivalok-1024x683.jpeg

Ide látogatni olyan, mintha egy igazi mesébe csöppentünk volna. Ez nem véletlen, hiszen a Lobos-sziget nemcsak az egykori halászok oázisa volt, de a kalózok befogadó menedékeként is szolgált. A kristálytiszta vizű medencék tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak, a végtelen csend nyugalmával szolgálva. Viszont aki szeretné, akár felszíni búvárkodást is kipróbálhatja.

Ráadásul a sziget teljes területe nemzeti park, állat- és növényvilága pedig egyedülálló. Így nemcsak azoknak tökéletes választás, akik nyugalomra és kikapcsolódásra vágynak, de a természet szerelmesei számára is igazán különleges látnivalót jelent.

isla-de-lobos-el-puertito.jpg

Tengeri oroszlánok és kalózok menedékhelye: Isla de Lobos rövid története

A Lobos-sziget bizonyos források szerint már a római kor óta ismert. A Kanári-szigetek elfoglalása után népszerű helynek számított a tengeri oroszlánok vadászatára, hiszen a múltban a tömegesen éltek itt ezek az állatok. Olyannyira, hogy a szigetecske a nevét is nekik köszönheti. De a sziget igazi különlegessége, hogy a kalózok menedékhelyeként is szolgált.

isla-de-lobos-e1639672695825-1280x720.jpg

A 19. és 20. században több városfejlesztési projekt is elindult a Lobos-szigeten, ezek azonban egytől egyig befuccsoltak, hiszen a teljes területet nemzeti parkká nyilvánították. Azóta a Fuerteventura Bioszféra Rezervátum részét képezi. Ennek köszönhetően a pedig ma sem rendelkezik állandó lakókkal, és tökéletes célpontot jelent azok számára, akik nyugalomra, kikapcsolódásra és egy igazán érdekes, különleges élményre vágynak.

A sziget csodái akár gyalogosan is felfedezhetőek. A területet ugyanis körbejárja a Camino del Faro körút, amelyen haladva mindössze két óra alatt megismerhetjük Isla de Lobos legszebb látnivalóit.

Hogyan látogathatsz el a Lobos-szigetre?

A Lobos-sziget gyönyörű partjai mintegy 20 percnyi hajóútra találhatóak Fuerteventurától. Ha szeretnéd meglátogatni, ezt vízitaxival, de akár szervezett túra kerestében is megteheted. A kirándulás során lehetőség nyílik snorkelezésre, fürdőzésre a kristálytiszta vízben, illetve sétára, túrára Lobos szigetén.

A Correlejoból induló katamaránról pedig útközben meglesheted a felbukkanó delfineket, teknősöket és bálnákat. Mindeközben a katamarán fedélzetén napozhatunk és relaxálhatsz, Isla de Lobos csendes öbleiben pedig a búvárkodást is kipróbálhatod maszkkal és légzőcsővel. Így egész biztos, hogy az élmény igazán különleges és életre szóló lesz. 

5_optimized.jpg