Fuerteventura

2022.júl.19.
Írta: Raáb Szilvia Szólj hozzá!

4 látnivaló és szórakozás Fuerteventurán

logo_fuerte.jpg

Fuerteventura a legrégebbi és a második legnagyobb a Kanári szigetcsoportban, és ez van legközelebb az afrikai kontinenshez is. Fuerteventura számos természetes és kulturális látnivalót kínál, a tiszta türkiz színű vizektől, a gyönyörű fehér strandokon át, az éjszakai életig és sportolási lehetőségekig. Most hoztam neked 4 kihagyhatatlan programot!

fuerteventura-9-program_1.jpg

Strandok

A legeslegelső számú ok arra, hogy meglátogasd Fuerteventurát, az a 150 km-nyi gyönyörű strand, tiszta, világos homokkal és tűrkiz vízzel. A strandok nagyon különbözőek a szigeten, és épp ezért bárki megtalálja a számára legszebbet és legjobbat.

Az összes közül Jandia strandjai a legnépszerűbbek: 10 km fehér homok és türkizkék víz a sziget déli végén. Playa del Cofete (Morro Jable) valószínűleg a Kanári-szigetek leghíresebb strandja, de az egészen biztos hogy ha még nem jártál Fuerteventurán, erről a strandról láthatod a legtöbb fotót, ugyanis ez egy 12 km-es kiépítetlen strand. Ha El Cotilloban nyaralsz, akkor nem hagyhatod ki a La Concha strandot, amely egy félhold alakú, természetes láva-zátonnyal védett partszakasz. Rendkívül nyugis és kristálytiszta a víz.

playas-charcones-07_2x.jpg

Corralejo Nemzeti Park

Ez a csodálatos, különleges park épp a zöldterületek hiánya miatt Fuerteventura egyik legféltettebb kincse. A Corralejo Természetvédelmi Terület a Kanári-szigetek legnagyobb területű homokdűnéi, és rengeteg védett állat- és növényfaj él itt. A természetvédelmi terület strandjai szintén népszerűek, főleg a szörfösök körében. Akár egy egész délutánt el lehet itt tölteni, de szerintem a legszebb innen a naplementét megnézni az egyik dűne tetejéről. 

dunas-corralejo-carretera.jpg

Sport

A Kanári-szigeteken a legelterjedtebb sport a szörfözés, akár vitorlával, akár csak egy deszkával, az biztos, hogy. Fuerteventura a szörfösök álma, hisz a szél mindig fúj, a hullámok pedig elég magasak a profiknak is. A sziget nyugati és északi partján találod a legtöbb széllovast, hisz a feltételek itt a legjobbak a sportoláshoz. A szörfözéshez leginkább Corralejo és Sotavento partjait ajánlom. Sok snorkeling lehetőség is adott a szigeten, de ezeket is inkább az északi parton érdemes keresned.

10-latnivalo-es-szorakozas-fuerteventuran-3.jpg

Vidéki látogatások, kirándulások

A vidék felfedezése különleges élmény a szigeten, hiszen nem csak a helyiek életébe nyújt betekintést, hanem felfedezheti a hagyományos kanári életmódot, ami főként a mezőgazdaságra épül. Az egyik ilyen kedvencem helyszínem az a régi főváros: Betancuria. 

kerk-our-lady-of-rosario.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fuerteventura-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr517885561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása