A legjobb túraútvonalak Fuerteventurán

logo_fuerte.jpg

Az alábbiakban összeállítottam neked egy listát Fuerteventura legjobb túraútvonalairól. Így a sziget leglátványosabb helyeire is eljuthatsz és gyönyörködhetsz a csodás tájban.

7985_fill_800_800.jpg

Körútvonal: Puerto Los Molinostól a Jarugo strandra

Ez Fuerteventura egyik legszínesebb útvonala, mely során a túrázók kiélvezhetik a csodás öblöket és strandokat. A 10 kilométeres útvonal Los Molinos kikötőjéből indul, és onnan egészen a Playa Jarugo-ba tudsz eljutni. Ha szereted a tengert és a túrázást, akkor ez Fuerteventura egyik legjobb túraútvonala, amit választhatsz.

Morro Jable útvonal: Pico de la Zarza

Egy másik lenyűgöző útvonal ezen a szigeten a Morro Jable útvonal, amely a "la Zarza" csúcsra visz. Ezen a ponton lenyűgöző kilátásban lesz részed. A túra egyáltalán nem bonyolult, egy dolgot azonban érdemes szem előtt tartani: még kissé borús idő esetén is mindig szükséges fényvédő krém használata, ugyanis könnyedén le lehet égni. Egy másik ajánlás részemről pedig, hogy ha tudsz vigyél magaddal túrabotot, ami nagyban meg tudja könnyíteni az utat. Ez az útvonal körülbelül 3 órán át tart és a csúcsig 800 méteres szintemelkedéssel kell számolnod. A kilátás viszont az egyik legszebb, hiszen szinte az egész szigetet beláthatod. 
fuerteventura-zarza-main.jpg

Útvonal: Playa Esquinzótól Barranco del Jable-ig

Fuerteventura másik híres  túraútvonala, amelyet mindenképp meg kell említeni ebben a listában, a Playa Esquinzo és Barranco del Jable közötti. Ez egy közel 14 kilométeres útvonal, amely az előzőekkel ellentétben nehezebb terepet kínál, viszont csodálatos kilátást nyújt a sziget strandjaira és öbleire. Fontos megjegyezni, hogy az útvonal félsivatagos területen halad át, és bár a táj változatos, szükséges a megfelelő túraruha megléte.

Útvonal: Cardónból El Tanquitoba

Ez az útvonal tökéletes, ha gyermekekkel szeretnél nekivágni a kalandnak, ugyanis sokkal könnyedebb mint az előzőek. Az FV-53 ösvény Cardón faluból a Virgen del Tanquillo-ig visz el. Ez egy meglehetősen rövid útvonal, mindössze 4 kilométer hosszú, így az egész család élvezheti a csodás tájakat az önfeledt kikapcsolódás közben.
mejores-rutas-senderismo-fuerteventura.jpg