Fuerteventura

2023.máj.23.
Írta: Raáb Szilvia Szólj hozzá!

Fuerteventura híres homokdűnéi

El tudod képzelni az arany színű homok kontrasztját az óceán azúrkékjével? El tudod képzelni, hogy milyen egy sivatag minden zajt elnyelő csendje?

39.jpg

Jó-jó, Corralejo valójában csak egy mini sivatag. A terület Fuerteventura északi részén fekszik, Corralejo városától délre található, és mintegy 11 km hosszan nyúlik el az Atlanti-óceán partján. A nemzeti park strandjairól gyönyörű kilátás nyílik Los Lobos és Lanzarote szigetére egyaránt.

Ha a közeli szigetek látványa nem elég, akkor a városka kikötőjéből egy rövid hajóúttal mindkét szigetre könnyen el tudsz jutni. De Lanzarote más sziget, más téma, erről majd egyszer külön írok.

A természetvédelmi terület partjai alkalmasak gyerekes-családi pihenésre, ahogyan a vizi sportok szerelmesei is megtalálják a számukra megfelelő szórakozást. Tulajdonképpen van itt minden: gyerekes partszakasz, szörfösöknek, kite-osoknak ideális, szeles rész és a nudisták is megtalálják a maguk területét.

És itt tartják minden évben az egyik kedvenc rendezvényem: a sárkányeregetők összejövetelét. Ide jöhetsz bármivel, ami repül, hihetetlen látvány. Mindig sokan vannak, és mindig van néhány, nem is, inkább sok extrém sárkány is :-)

Corralejo homokdűnéi több mint 2.300 hektáros területet foglalnak el a szigetből, és Fuerteventura egyik legfontosabb turisztikai látványossága, de sosincs tömeg, még a strandokon sem. A homokdűnéket egy egysávos, kis forgalmú út szeli ketté, ez az egyik kedvenc fotóm róla:

26.jpg

Az egyik oldalon még viszonylag hosszan benyúlik a sziget belseje felé a mini sivatag, másik oldalon pedig ott az óceán.

A természetvédelmi terület néhány jellegzetes növénynek és állatnak is otthont ad, ilyen a dögkeselyű (más néven egyiptomi keselyű), vagy a galléros túzok. Én még egyikkel sem találkoztam, de nem is vagyok egy gyakorta túrázó típus, de azért hoztam két képet, az egyiken legalább meg vannak örökítve ez a ritka madár, a másikat viszont te is sokat fogod látni errefelé: egy pardela képe, azaz a mediterrán vészmadáré (Calonectris diomedea).

Az északról – egészen pontosan a norvég partoktól – érkező passzát szélnek köszönhetően a homokdűnék formái folyamatosan változnak, így ha többször jártál már Fuerteventurán, akkor sem fog soha ugyanaz a kép fogadni Corralejoban. A sivatagon át találsz egy gyalogutat is, amit azért alakítottak ki, hogy bejárhasd a természetvédelmi területet.

A strandok ezen a területen lélegzetelállítóak: finom aranyszínű homok és kristálytiszta víz. Ráadásul könnyű olyan helyet találni, ahol akár egyedül is lehetsz.

34.jpg

Kellemes bolyongást kívánok a homokdűnék között! Feltöltöttem ide a kedvenc képeim is Corralejoról!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuerteventura-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr5618130604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása