5 hely, amit mindenképp látnod kell Fuerteventurán

logo_fuerte.jpg

Fuerteventura megannyi csodát tartogat számodra. Most megpróbáltam neked összegyűjteni az 5 legfontosabb látnivalót, amire nem szabad kihagynod, ha ide utazol. 

playa_de_cofete-fuerteventura_0.jpg

1. Lobos-sziget

Található egy csodás lakatlan sziget Fuerteventura északi részén, ahol túrázhatsz, szörfözhetsz, vagy élvezheted a csendes strandokat távol a tömegektől. Amikor meglátogatod Lobos-szigetét, ne feledd, hogy ez egy védett terület, és a Fuerteventura szigetének külön engedélye szükséges. Ha szervezett kirándulás keretében mész, akkor nem kell aggódnod emiatt, mert az iroda gondoskodik az engedélyekről, és betartja a maximális látogatószámot (két napi résszel, egyenként legfeljebb 200 fővel). Mivel van maximális létszám érdemes előre kalkulálni és foglalni, ugyanis ha egyszer elérték a limitet akkor nincs tovább. Loboson ne hagyd ki a gyönyörű La Concha strandot vagy a sétát a La Caldera vulkánhoz, viszont utóbbihoz fontos, hogy legyen nálad megfelelő cipő.

que-ver-en-la-isla-de-lobos-el-puertito.jpg

2. Corralejo-i dűnék

Ez a La Oliva régióban található kis sivatag a Dunas de Corralejo Természeti Park része, és nagyszerű kikapcsolódást nyújt minden korosztálynak. A madarak számára különleges védelmi területté nyílvánították az egyébként is Nemzeti Park területét, ahol különleges madarakkal és sivatagi növény fajtákkal találkozhatsz. A Corralejo-i dűnék fehér homokja gyönyörű kontrasztban van a tenger türkizkék színével, és tökéletes hátteret biztosít. A 2,5 kilométer hosszú és 10 kilométer széles parkban minden ízlésnek megfelelő strandok találhatók, beleértve a nudista strandokat, a vízi sportok (szörf, kitesurf, windsurf) és gyerekeknek alkalmas strandokat. A leginkább családbarát strandok északon találhatók, mint például az El Pozo vagy az El Viejo, amik sekélyebb és nyugodtabb parttal rendelkeznek. A legvadabb strandok délen találhatók, mint például az El Burro strand, ahol a Nemzetközi Sárkányfesztivált tartják.

8.jpg

3. Tindaya

A Fuerteventura varázslatos hegyeként ismert Tindaya fenségesen emelkedik a sziget északi részén, szintén La Oliva tartományban. Piramisszerű formájával és erodált profiljával továbbra is vonzza a látogatókat a rajta található régészeti örökség miatt. A 225 méteres és 400 méteres tengerszint feletti magasságban álló Tindaya nem különösebben magas. Különböző, megjelölt túraútvonalak vezetnek a hegyoldalhoz, és áthaladnak ezen a nemzeti jelentőségű természetes hegyvidéken, amelyet szintén bioszféra-rezervátumnak jelöltek meg. Célszerű egy vezetett túra keretében felkeresni, hogy tájékozódhass a csodás növény- és állatvilágáról.

montana_tindaya.jpg

4. Winter Villa

Ez az egyik legszokatlanabb hely, amelyet Fuerteventura meglátogathat, mivel történelmét továbbra is rejtélyek övezik, amelyeket még meg kell fejteni. A Villa Winter az 1940-es években épült a sziget déli részén, távol mindentől és mindenkitől. Az épülethez kapcsolódó legendák közül néhány a náci rezsimmel kapcsolatos legenda, amely Alberto Vázquez Figueroa író Fuerteventura című regényéből táplálkozott. Bár nem állnak rendelkezésre megbízható adatok, a legendához közrejátszott az a tény, hogy Gustav Winter német mérnök építtette, és a brit titkosszolgálatok letartóztatták.

Látogassa meg a Jandía-félsziget és a Cofete strand között félúton található villát, és sétáljon végig a két szinten elhelyezkedő, U-alakú formációban és egy őrtoronyban elhelyezkedő nagy szobákban.

village_cofete_003_villa_winter_auteur_norbert_nagel_1.jpg

5. Sotavento strand

Ez az egyik legszebb, leginkább érintetlen strand a szigeten, amely egyenrangú a Karib-tenger türkízszínű átlátszó vizével. A Jandía-félszigeten, Pájara közelében található Sotavento strand tökéletes egy nap eltöltésére a tenger mellett.. A partszakasz számos szörfversenynek is adott már otthont, hiszen tökéletes feltételekkel rendelkezik a sporthoz. A legjobb hely a La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre és Los Canarios partvonalak megtekintéséhez a Sotavento kilátó.

cabecera-desktop-sotavento_0.jpg