3 település, amit látnod kell, ha Fuerteventurára utazol

logo_fuerte.jpg

Fuerteventura lenyűgöző hely, amely jóval többet kínál a turisták számára a csodálatos strandoknál. Mindegyik települése egy külön kis világ, ami egyedi hangulattal rendelkezik. Így érdemes az itt tartózkodás alatt a lehető legtöbb helyre ellátogatni és megnézni, mit is tartogat számunkra a Kanári-szigetek egyik gyöngyszeme.

Ha azonban nem szeretnél találomra nekivágni a kirándulásnak, most mutatunk három olyan várost Fuerteventura szigetén, amit a vakáció ideje alatt mindenképp érdemes legalább egy délután erejéig útba ejtened.

A Kanári-szigetek történelmi fővárosa: Betancuria

betancuria_4.jpg

Betancuria Fuerteventura középnyugati vidékén található település, amely több szempontból is különleges. Egyrészt azért, mert a Kanári-szigetek egyik legrégebben alapított falva, és a gyarmati múltjának egyik legjelentősebb központja. Másrészt pedig azért, mert az 1979-ben történelmi épületegyüttesnek nyilvánított, gyarmati stílusú városközpontban kissé úgy érezhetjük magunkat, mintha a múltba csöppentünk volna.

Betancuria tökéletes célpontot jelent a történelem és a mediterrán hangulat szerelmesei számára, hiszen történelmi-műemléki öröksége kiemelkedő. Az óvárosban számos templom kapuja áll nyitva a látogatók előtt, amelyek mellett a Szakrális Művészetek Múzeuma, valamint a Betancuria Régészeti és Néprajzi Múzeum is kihagyhatatlan látnivalót jelent.

Fuerteventura fővárosa: Puerto del Rosario

puerto_del_rosario_2.jpg

Puerto del Rosario 1860 óta Fuerteventura fővárosa, amely egy kis halászfaluból nőtte ki magát, kikötőjének köszönhetően. Mára a turisták egyik kedvelt célpontja, köszönhetően csodás környezetének, és a megannyi élménynek, amellyel a kikapcsolódni vágyókat várja.

Puerto del Rosario messze földön híres csodálatos tengeri éttermeiről, de a strandolás és az evés mellett rengeteg egyéb dologgal üthetjük itt el az időnket. A Parque Escultórico szoborpark például rendkívül érdekes látványoság, a maga kisméretű, mindenféle tematika nélkül elrendezett szobraival.

De ha csak a napon süttetnénk a hasunkat, akkor a sziget egyik legjobb strandját, az aranyhomokos Playa de los Pozos-t is itt találjuk, ahol egész évben kellemes, meleg idő várja a kikapcsolódni vágyókat. De Puerto Lajas, Playa Blanca és Playa Chica is hasonlóan jó választás lehet, ha Fuerteventura fővárosában, vagy a környéken vakációzunk.

Egy igazi eldugott gyöngyszem: El Cotillo

el_cotillo_6.jpg

El Cotillo egy eldugott halászfalu, ami autóval alig fél óra utazásra található Corralejo városától. Ideális választás azok számára, akik szeretik a csendes, nyugalmas pihenést, mindezt pedig lélegzetelállítóan gyönyörű, mediterrán környezetben. Csodálatos dolog innen, a nagyvárosokhoz képest egyáltalán nem zsúfolt, barátságos környezetből élvezni a naplementét.

El Cotillo-t gyönyörű, érintetlen strandok és kristálytiszta lagúnák veszik körül, így, ha szeretnéd megtapasztalni a hamisítatlan kanári-hangulatot, abban az esetben mindenképp érdemes ellátogatnod ide. A településen rengeteg remek étterem várja a turistákat, ahol megkóstolhatják a tenger autentikus, semmihez sem fogható ízeit.