Csodaszép város, kristálytiszta víz és egész éves meleg

logo_fuerte.jpg

Morro Jable a Fuerteventura déli részén fekvő Pájara település legnépesebb városa, és a sziget egyik vezető turisztikai célpontja. A városban nyugodt strandokon lehet kikapcsolódni, ahol kristálytiszta víz vár rád, hosszú sétákat tehetsz a tengerparton a háttérben a világítótoronnyal és élvezheted finom gasztronómiát.

morro-jable-aerea.jpg

A 20. század elejéig, a mezőgazdaság, az állattenyésztés és a sótermelés fejlődésével a terület még mindig nem fejlődött, és ami azt illeti, csak 1966-ban nyílt meg az első szálloda. Napjainkban a város fő sugárútja ad otthont a legtöbb turistaszállásnak, éttermeknek, éjszakai életnek és üzleteknek– az egész sziget legszélesebb választékát kínálva minden pénztárcának és ízlésnek.

21_1.jpg

Mit kell látni Morro Jable-ban: El Matorral strand, világítótorony, kikötő…

Érkezz a családoddal vagy a pároddal, ez az úticél tökéletes élményt fog nyújtani, hiszen mindenki megtalálja a számára legkedvezőbbet. A vízi sportoktól, a golftól, a gyalogos és kerékpáros útvonalaktól a sziget legjobb strandjáig és elbűvölő kilátókig, anélkül, hogy megfeledkeznék az éttermek, bárok és éjszakai klubok nagy választékáról, megannyi élmény vár.

f0289cdd7fb4608982e13ab406bced69.jpg

Egyik erőssége a hihetetlen, finom, fehér homokos strandok. A jól ismert Playa del Matorral strand, mely négy kilométer hosszan húzódik. A tengerparton bárhonnan látható El Matorral világítótorony elválasztja a nudista zónát (a világítótoronytól északra) a normál területtől (a városhoz legközelebb).A közelben található a tiszta és nyugodt Mal Nombre strand, ahol gyakorlatilag egyedül lehetsz, annyia eldugott és magányos, valamint a Butihondo strand, amely aranyszínű homokkal és tengerparti bárokkal büszkélkedhet.

Kétségtelenül a legszebb kilátást élvezheted az 1992-ben alapított Nuestra Señora del Carmen templomban, amely panorámás kilátást nyújt az egész strandra és a világítótoronyra. Noha a város a turizmusra törekszik, a történelmi negyedben sétálva eszünkbe jut az a nyugodt, tradicionális hangulat, amely a tengerparti városokra oly jellemző. Barangolj az utcákon, állj meg egy finom kávéra és élvezd a gondtalan feltöltődést. Ne felejts el elsétálni Morro Jable kikötőjébe, ahonnan kompok, teherhajók és helyi halászhajók jönnek-mennek, és ahol gyakran lehet észrevenni a manta rájákat a vízben. Ráadásul a kikötő mellett található a Turtle Nursery, a teknősök rehabilitációs központja, amelybe ingyenes a belépés.

morro_jable_lighthouse_at_the_beach_playa_del_matorral_on_fuerteventura_canary_islands.jpg