Tölts el egy felejthetelen napot egy igazi halászfaluban

logo_fuerte.jpg

A sziget egyik legszebb városa El Cotillo, ami egy gyönyörűen megmaradt tradícionális halászfalu, Fuerteventura néhány legcsodálatosabb strandjával. A régi kikötője és maga a város a sziget legjobb haléttermeinek ad otthont. Fuerteventura nyugati partján elhelyezkedő fekvése miatt feltétlenül élvezheti a naplementét a sziget északi részének felfedezésével töltött nap után. Ebben az El Cotillo Fuerteventura útmutatóban megadom neked az összes helyi tippet a legjobb strandokról, legjobb éttermekről és látnivalókról…

60a3f0f1-city-63057-169ee3434e3.jpg

Cotillo csodálatos strandoknak ad otthont, kezdve a nyugodt öböltől az igazi vad strandig. Itt mindenki megtalálja a neki valót, nézzük is!

Piedra Playa
Egy hosszú, sziklákkal körülvett strandszakasz, amely könnyen megközelíthető autóval vagy gyalog Cotillo központjától. Ez a strand igazán híres a szörfözésről és a kitesurfről, különösen télen, mivel élvezeted a nyugati és északi hullámzást.

Playa de la Concha, Cotillo
Ez Fuerteventura egyik legjobban "instagramozható" strandja, türkizkék és meleg vize, lenyűgöző fehér homokja és félkör alakú formája valóban egyedülálló és kihagyhatatlan stranddá teszi.

Playa de las Escaleras
Autóra lesz szüksége ahhoz, hogy elérje a tengerpart ezen gyöngyszemét, amely egy rövid, 10 perces földútra van a Cotillo Centertől. Ezt a strandot magas fekete sziklák veszik körül, és a sziklafalból kiásott meredek lépcsőn lehet megközelíteni.

playa_de_la_concha_el_cotillo-fuerteventura.jpg

cab-cotillo-surf.jpg

Túrázás az északi parton
Fedezze fel a mitikus északi tájakat gyalog, kerékpárral vagy autóval. Található itt egy szakasz, amely a sziget teljes északi partján fut, és összeköti El Cotillót Corralejoval. Útközben lenyűgöző távoli strandokat, kirándulható vulkánokat, Fuerteventura legjobb szörfös helyeit találhatod. Különösen ajánlom a Punta Gordát, a Pop Corn Beachet és a Majanicho Village-t. 

Cotillo tengerparti bár a naplementéhez
Nem tudjuk eléggé ajánlani a chiringuito-t (strandbár), amely a Playa de La Conchán, Cotilóban található. Nincs itt semmi divatos, csak az, amire vágyunk, gyönyörű hely, jó tenger gyümölcsei és tapas. Annyira egyszerű és mégis olyan különleges, hogy nem tudom elégszer hangsúlyozni ezt a kis helyet. 


treich_20200311_0415_3x2.jpg