Egy festői kis falu: Majanicho.

logo_fuerte.jpg

Fuerteventura falvai sokszor feledésbe merülnek a sziget turistaútjain. Emiatt a szigetcsoport második legnagyobb szigetére látogatók közül sokan elszalasztják a lehetőséget, hogy olyan igazi álomhelyekkel találkozzanak, mint például a fuerteventurai Majanicho.

como-llegar-majanicho-fuerteventura.jpg

Fuerteventurán sok olyan falu található, amelyek egy nagyon különleges tulajdonsággal rendelkeznek: a végtelen nyugalom. Ha valami kiemelkedik a szigeten szétszórtan található falvak közül, az az, hogy ezek olyan helyek, ahol úgy tűnik, nem telnek el az órák, és ahol a csend uralkodik..

Majanicho pontosan ezen helyek közé tartozik, ahol festői és nyugodt utcák az uralkodók. Azok számára, akik a béke menedékét keresik, ahol sétálhatnak a hullámok lengése és a tengeri szellő kíséretében, Majanicho a tökéletes úticél a következő vakáció során.

Valamivel több mint 100 lakossal és maroknyi fehér házzal, zöld és kék árnyalatú ajtókkal és ablakokkal, a fuerteventurai Majanicho képe egy időben lehorgonyzott öböl képe.

majanicho.jpg

Hogyan juthatsz el ide?
A bájos halászfalu megközelítése meglehetősen egyszerű, és minden alkalommal, amikor a szigetre látogatsz, nem csak a tájat kell megcsodálnod, hanem az olyan őshonos majoreros tereket (Fuerteventura gentilic), mint ez, és érdemes meglátogatni.Majanicho a sziget északi részén található, Corralejo és El Cotillo között, La Oliva településen.
Ha bármit is ki lehet emelni erről a sajátos faluról, az az, hogy a lakók olyanok, mint egy nagy család. Mindenki ismer mindenkit és szinte egymástól függnek. Ezért ne lepődj meg, amikor körbejárod a helyet, és úgy érzed, hogy figyelik minden lépésedetet, ugyanis nem sok turista jön el ide. 

Most pedig nézzük meg mit érdemes megnézni ebben a faluban:
- A Nuestra Señora del Pino templom látogatása kötelező. Ez a kis építmény a város alapvető része, hiszen a szűz a hely védőszentje. Ha a látogatásod történetesen szeptember hónapban lesz, akkor egybeesik a névnapjával, és az ő tiszteletére élvezheted az ünnepséget.
-Egy jó megmártózás a kristálytiszta strandon, majd feküdj a meleg homokon és élvezd a nyugalmat, ez a Majanicho egyik kihagyhatatlan tevékenysége.

Ugyanakkor javaslom azt is, hogy vigyél ennivalót és innivalót magaddal, mert itt nem található tengerparti bár vagy étterem.

Kellemes felfedezést kívánok! 

que-ver-majanicho-fuerteventura.jpg