Entallada világítótorony Fuerteventurán.

logo_fuerte.jpg

Egy 200 méter magas szikla tetején található egy varázslatos hely, amely az eget és a tengert köti össze: ez a Faro de la Entallada Fuerteventura szigetén.

desert-mountain-landscape-surrounding-entallada-lighthouse-overlooking-the-ocean-fuerteventura-canary-islands-spain-atlantic-europe-rhplf20259.jpg

A Punta Lantailla, más néven Faro de La Entallada világítótornyot a híres építész, Carlos Alcón tervezte, az épitkezés 1958-ban indult. Az épületnek három hatalmas tornya van, és a legmagasabb a sziget keleti partjainál hajózokat védi, segíti a tájékozódást,

faro-entallada-2-reduced.jpg

Az, hogy a kilátás elképesztő, mondanunk sem kell, de nem kizárólag az óceán nyújt elképesztő látványt, hanem a Monumento Natural Cuchillos de Vigán védett területe is, amely egy 500 méter magas völgy- és hegycsoport.

Hogyan juthatsz el Faro de la Entallada területére?

Ha Faro de la Entalladába szeretnél menni, azt javasoljuk, hogy bérelj autót. Az FV-20-as úton induljon útnak, amely Gran Tarajal városába visz. A város előtt 2 kilométerrel térj le a Las Playitas felé vezető útra, FV-512-es számú útra Miután elérte Las Playitas-t, haladjon tovább az FV-511-es úton, ez közvetlenül a világítótoronyhoz vezet. A La Entallada világítótoronynál kényelmesen parkolhat, hisz elég sok turista látogatja a helyet.

entallada-faro.jpg