Természetes szépség: Cuchillos de Vigán.

logo_fuerte.jpg

A fuerteventurai Cuchillos de Vigán egyike azoknak a titkos állomásoknak, amelyet kevesen ismernek, de érdemes ellátogatni. Ez a több mint 6090 hektáros és 462 méter magas terület, ahol megcsodálhatja egyedülálló sivatagi szépséget és a szigetet jellemző vulkáni maradványokat.

vigan-1.jpg
Az Antigua és Tuineje települések között elhelyezkedő Cuchillos de Vigán északnyugaton határolja a láva síkságainak látványos védett táját, a Malpaís Grandét; A Cuchillos de Vigán sok évvel ezelőtt megjelent lávaképződmények sorozata, amelyek nagyon szép tájat alkotnak. Ennek a természeti területnek az igazi egyedisége azonban geomorfológiai jellegében rejlik, ugyanis különféle őshonos kanári fajok maradványai találhatók itt, mint például a Handiense fauna.

cuchillos-de-vigan-fuerteventura-2.jpg

Meg kell jegyezni, hogy a fuerteventurai Cuchillos de Vigánban számos védett madár található, mint például a trombitás süvöltő. Emiatt a Cuchillos de Vigánt a Kanári-szigetek természeti területeiről szóló 12/1994. számú törvénye természeti emlékké nyilvánította.

cuchillos-de-vigan-fuerteventura-1.jpg

Hogyan juthatsz el ide?
A  megközelítése elsőre bonyolultnak tűnhet, mivel ennek a környezetnek különböző burkolatlan útvonalai vannak, amelyeket, ha nem ismerünk jól, észrevétlen maradhat. A leggyorsabb úton az FV-2 és FV-512 utakon lehet eljutni, amelyek Teguital és Las Casas de Tenicosquey települései között találhatók. Ezeken az útvonalakon több földes kerülőút is lesz, amelyek terület nyugati részébe visznek.

Ha az FV-512-es úton haladsz, más úti célokat is elérhetsz, amelyeket érdemes lehet meglátogatni az út során. Az egyik ilyen például a Las Playitas varázslatos kristályos vize, és a nap végén a fenséges kilátásban gyönyörködhetsz az Entallada kilátoronynál.

las_playitas-fuerteventura_4.jpg