Az örök kérdés: észak vagy dél?

logo_fuerte.jpg

Fuerteventura legnagyobb vonzereje a strandjai. A fürdésre és vizi sportokra alkalmas strandok sora szinte végtelen,  különböző jellegű partszakasz vár téged!

Ez a blog leginkább őszinte akar lenni, ezért elmondom neked, hogy a szgiet mely részére érdemes szállást foglalnod és mit kell tudni az egyes részekről. A valóság az, hogy a hihetetlen éghajlatot és a strandokat bárhol élvezheted a szigeten, de csak akkor válaszd a nyugati partot, ha kissé bohém, hátizsákos, profi szörfös túrát tervezel. Bár elsőre csábító lehet az ottani árszínvonal, de a nyugati part nagyon szeles és durva a keletivel szemben A sziget fő turizmusát a keleti oldal adja, mely három részre oszlik, az alábbiakban pedig leírom az egyes területek főbb jellemzőit, hogy eldönthesd mi neked a legmegfelelőbb, hova érdemes utaznod.

fuerteventura_blg_in2.jpg

A szigetet három részre osztjuk: északra, délre és középre, és ahogy említettem, a keleti oldalban gondolkozunk, de jól látható, hogy a szálláshelyek nagyon nagy része is ezeken a területeken fekszik. Északon a két legfontosabb település Corralejo és El Cotillo. Mindkét város türkizkék vizekkel, látványos strandokkal várja a turistákat, de míg El Cotillo egy álmos kisváros, addig Corralejo városközpontjában számos program, szórakozási lehetőség adott, és nem mellesleg nyüzsgő éjszakai élet várja a vendégeket.

img-20171103-113851-largejpg.jpg

A déli és a középső része a szigetnek kétféle utazónak szól: a vízi sportok kedvelőinek és a párban vagy családdal pihenőknek, akik élvezni szeretnék a több kilométeres strandokat, ahol nyugalomban kapcsolódhatnak ki. Azonban a legtöbb látnivaló, kirándulóhely is ezen a részen található, de nem szabad elfelejteni, hogy északon találhatóak a homokdűnék, valamint innen indul Lobosra és Lanzarotéra is a hajó, így arra a területre is érdemes időt szánni.

236019_f457d43845fb407cec98a779c299a7f0082816c1_original.jpg

Én személy szerint mind északot mind pedig a déli részt nagyon szeretem, pontosan a különbözősége miatt. Míg északon egy pezsgő élet és több program vár rám, addig délen tudom, hogy teljesen ki tudok kapcsolódni és a legszebb partokat látogathatom végig a nyaralásom alatt. 

Te melyik részre utaztál, utaznál el? Írd meg nekem kommentben! 

kana_ri-kisokos-e_vszakok-idoja_ra_s-kana_ri-szigeteken-4.jpg