150 km strand Európában, a pihenés tökéletes helyszíne.

Sokan szokták kérdezni tőlem és az interneten is visszatérő kérdés, hogy mégis milyen sziget Fuerteventura? Mitől olyan különleges? Kristálytiszta türkízkék víz, csodálatos partok, nyugalom és meleg napos idő. Nagyjából ez mindent elmond arról, hogy mitől olyan paradicsomi ez a sziget. 

destinations-fuerteventura-banner-mobile-1024x553_1.png

Fuerteventura 2009 óta az UNESCO bioszféra rezervátumának tagja, ezzel is védve azt a csodálatos környezetet, ami a szigeten található. Lakosságát tekintve közel 130 ezer ember él itt (2020), amivel a szigetcsoport negyedik legnépesebb és egyben második legnagyobb szigete. Egyébként geológiai szempontból nézve a legöregebb is az összes közül. 

fuerteventura_1_nagy.jpg

Be kell valljam neked őszintén, hogy amikor először leszállsz a szigeten nem a legszebb látvány fog fogadni. Viszont, ami ezután vár rád, az maga lesz a csoda! Egyik kedves ismerősöm szerint, amikor először meglátod a szigetet elsírod magad (mert nem erre számítasz), majd amikor elhagyod akkor szintén, ugyanis úgy bele fogsz szeretni a szigetbe, hogy nem akarod majd otthagyni. Szerintem ez tökéletesen példázza, amit mondani szeretnék. 

the-strikingly-beautiful-corralejo-beach-on-the-canary-island-fuerteventura-580x345.jpg

A turizmus az utóbbi 50 évben alakult ki és évről-évre növekszik, azonban nagyon fontos tulajdonsága a szigetnek és a helyieknek egyaránt, hogy megtartsák Fuerteventura eredeti jellegét és környezeti tulajdonságait. Nagyrészt síkságok borítják, melyet a különböző heves vulkánkitörések alakítottak ki az évezredek során. További érdekessége, hogy 326 kilométer hosszú a partvonala, melyen összesen több mint 70 strandot találsz!!! Ezeknek a legnagyobb része homokkal tarkított, de elvétve találkozhatsz kavicsossal is. Színeket tekintve rendkívül sokszínűek, a leggyakoribb a fehér és az arany homokos part, de a vulkánnak köszönhetően vannak rendkívül különleges fekete homokos partok is. 

morro-jable-beach-135mm_2.jpg

Nekem személy szerint két kedvenc szakaszom van: Jandia és Corralejo. Totális ellentetjei egymásnak. Dél és észak. nyugis és pörgősebb. A Jandia félsziget Fuerteventura déli részén található és bátran kijelenthetem, hogy a szigeten itt találhatók a sziget legszebb partjai, melyektől tuti eláll a szavad. Ezzel szemben Corralejo egy sokkal pörgösebb város, ahol szintén szépek a partok, de inkább maga az élet és a szolgáltatások vonzzák az embereket. Ráadásul itt találhatók a dűnék is, ami szintén egy kihagyhatatlan élmény! 

És hogy mire számíthatsz még? Egész évben az átlagos hőmérséklet 25 fok és Európában itt süt a legtöbbet a nap. Ezért maga a paradicsom és még közvetlen járat is van Budapestről. Gyere el és csodáld meg te is! 

corralejo-dunes-park-web-1.jpg