5 rejtett kincs Fuerteventurán

Fuerteventura csak pár órás repülés Budapestről, mégis tökéletes hely feltöltödésre, napozásra és pihenésre.  Fuerteventurának az éghajlata az egyik legvonzóbb tulajdonsága, hiszen – ahogy a Kanári-szigetek mindegyikén- az év nagy részében 20 fok feletti a hőmérséklet és süt a nap.

Ebben a posztban összegyűjtöttem neked néhány szuper programötletet, amivel feldobhatod a nyaralásod! Olvass tovább!

1. Fedezz fel rejtett barlangokat!

5-rejtett-kincs-fuerteventuran-1.jpg

Ajuyban varázslatos barlangok rejtőznek az óceánparton. Ha szereted a vizet és a természetet, akkor ide mindenképp látogass el. További érdekessége a helynek, hogy az utolsó előtti Star Wars filmet itt forgatták, így rajongóknak kötelező program.

2. Készíts lélegzetelállító képeket

ph4178.jpg

A sziged déli csücskében, Mirador de Sicasumbre-ben csodálatos képeket lehet készíteni, főleg éjszaka, amikor a tiszta égboltnak és kevés modern környezeti behatásnak köszönhetően csodálatos az égbolt és tele van csillagokkal! A kilátóban található egy kis útmutató is az egyes csillagképekhez, így könnyebben megtalálod őket a millió közül. 

3. Rejtett történelem

jt10566.jpg

A La Atalayita egy eldugott, kis falu, amely a Pozo Negro völgyében található. A faluban sétálva érdemes megnézned a vulkáni kőből épült házakat és régészeti emlékeket, amelyek a bennszülöttek életmódját mutatják be.

4. Csodálj meg egy lakatlan szigetet!

isla-de-lobos.jpg

Korábban már írtam róla, Isla de Lobos csak egy 15 perces vizitaxi útra van Fuerteventurától, a sziget mindössze 4,6 négyzetkilométer, és teljesen lakatlan. Épp ezért remek hely ahhoz, hogy tegyél egy könnyed sétát, megcsodáld a csodás öblöket és fürödj egyet az óceánban! Egyes partszakaszokon szörfösökkel is találkozhatsz, mert mindig visszajárnak a kiváló hullámok miatt. Lobos szigetéről kiváló kilátás nyílik a szomszédos Lanzarotéra.

5. Olajbogyó, gyümölcsök, zöldségek és sajtok

queso-majorero-and-goat-cheese-stars-of-fuerteventura_1.jpg

Fuerteventura egyik legfontosabb terméke az oliva, de jelentős más élelmiszerek termelése is a szigeten. Anélkül ne menj haza, hogy nem próbáltad ki az olajbogyót, a világbajnok sajtokat és természetesen a paradicsomot! Adj az érzékeidnek, megérdemled.