5 dolog, amit meg kell tenned, ha Fuerteventurára utazol

A sziget északi pontjától, Corralejotól a déli csücskéig, azaz Morro Jable-ig Fuerteventura nyugalmat sugároz magából. Nem számít, hogy először jársz a szigeten, vagy épp már sokadszor ismétled az utad, van, amit sosem lehet megunni.

Megmutatom, hogy melyek azok a helyek, amiket én képtelen vagyok nem újra és újra járni!

1. Érkezéskor nézz ki a repülő ablakán és kövesd te is a szemeddel a végtelen partokat, a sziget furcsa képét. Egy ismerősöm mondta, hogy minden ember, aki Fuerteventurára érkezik, kétszer sír: amikor megérkezik, hisz ekkor észleli, hogy ez a sziget egy sivatag. És másodszor, amikor elmegy, mert tudja, hogy ez a kicsi sivatag örökre beléégett.

9415-2.jpg

2. Épp ideje elindulni Corralejoba, na nem a városba, hanem a homokdűnékhez. Irány észak, amíg az utad jobb és bal oldalán meg nem látod a kisebb-nagyobb homokhegyeket, dombokat. Parkolj le, és sétálj el az óceánig, vagy akár keresztül-kasul a mini sivatagon. Kérlek, figyelj, hogy a kijelölt utakat használd, nem csak természetvédők, rendőrök, hanem a helyiek is nagyon óvják ezt a területet is.

0-ph20557.jpg

3. Fogj egy vízitaxit és menj át Lobos szigetére! De erről majd máskor írok, most csak annyit teszek ide, hogy ha még nem jártál lakatlan szigeten, akkor most ezt is kipipálhatod a bakancslistádról! 

0-ph28172.jpg

4. Látogass el Betancuriába, az egykori fővárosba és nézd meg, milyen egy antik kanári városka: kézzel faragott erkélyek, klasszikus kanári épületek, én talán ezt szeretem a legjobban a Kanári-szigetekben!

ph2594.jpg

Ésmégegy: Kóstold meg a Majorero sajtot paprikával vagy gofióval. Sőt, ha nagyon ízlik, elmehetnél a antiguai sajtmúzeumba is, ahol nem csak a történetét ismerheted meg, hanem repetázhatsz is belőle :)

ph2577.jpg