5 ok, amiért érdemes Fuerteventurára utazni

logo_fuerte.jpg

Európa legszebb strandjait itt találod!

Független értékelések szerint Európa legszebb strandjai közül jópárat Fuerteventurán találsz, melyek minden igényt kielégítenek: félreeső strandok és kényelmes, szolgáltatásokkal bőséggel ellátott partok, arany, fehér vagy néhány fekete homokos… Válassz igényed szerint! Felkészültél egy strandtúrára? 150 km hosszan gyönyörű strandok várnak Fuerteventurán!

strandok-5-ok-amiert-erdemes-fuerteventurara-utaznia.jpg

Fuerteventura a sport szigete

Az egész éves meleg időnek és kiváló éghajlatának, a kellemes vízhőmérsékletének köszönhetően Fuerteventurán rendkívül népszerűek a vizi sportok. A szörfözés, búvárkodás, vitorlázás a legfontosabb ezek közül, amiket egész évben kipróbálhatsz, vagy gyakorolhatsz ezen a gyönyörű szigeten.

Kaland és történelem

Ha szereted a kalandot, akkor egy jeep túra, vagy a Tindaya hegy meglátogatása kötelező program! A legenda és az archeológusok kutatásai szerint egy szabadtéri imahely működött a Tindaya hegyen, ahol az esőért és a termények növekedéséért imátkoztak az őslakosok. A hely lejtőin ráadásul hosszú metszetek keletkeztek, amelyek úgy tűnik, hogy egy mintát követnek, és a többi sziget hegyeire mutatnak, de ezt a feltételezést még kutatják.

Kiruccanás egy lakatlan szigetre

Isla de Lobos hivatalosan lakatlan sziget, de valójában van pár lakója. Azonban egy dolog biztos: kevés nyugodtabb helyet találsz az európai kontinensen. Gyönyörű partjai mintegy 20 perc hajóútra találhatóak Fuerteventurától, és a szigeten működik egy étterem is, ahol érdemes az aznapi fogást megkóstolnod!

los-lobos--5-ok-amiert-erdemes-fuerteventurara-utaznia-2.jpg

Csak pihenj a homokban és hagyd, hogy elszálljanak a gondok

Fuerteventura nem igazán a tömegturizmus szigete, egy olyan hely, ahol a teljes kényelemre és a magányos nyaralásra is könnyen találsz megoldást, igényed szerint. Természetesen mindenki máshogy nyaral, de biztos: a homokos partok, a végtelen óceán, az egész éves napsütés garantált!

los-lobos--5-ok-amiert-erdemes-fuerteventurara-utaznia.jpg