Egy elbűvőlő kisváros a barlangok mellett: Ajuy

logo_fuerte.jpg

A barlangok mellett Ajuy kis faluja is sugározza ezt a különleges tengerparti varázst, valamint más látnivalókkal is büszkélkedhet, amelyek segítenek lezárni egy tökéletes látogatást. A kisméretű, a sziget nagy szállodáitól távolabbi falu az óceán előtt terül el, egy sor sziklával és egy gyönyörű, fekete homokos öböllel, a szépséges Los Muertos stranddal. A tengerparton tett séta segít jobban átérezni a sziget történelmét és geológiáját.

ajuy_1.jpg

Ajuy azonban egy másik titkot is rejteget: Jean de Béthencourt, a Kanári-szigetek hódítója, Bethancuria városána alapítójának és névadójának ez volt belépési helye. A franciaországi Normandiában született Béthencourt a tizenötödik század elején bevette Lanzarotét, Fuerteventurát és El Hierrót is. Kasztília El Señor de las Islas de Canaria [a Kanári-szigetek ura] néven ismerte el, III. Henrik jóváhagyásával. Megalapította Betancuria városát, Fuerteventura egykori fővárosát, amely nem messze van Ajuytól a sziget belsejében, és egy másik történelmi látnivaló, amelyet erősen ajánlok egy kis túra keretében.

Magától értetődik, de ne hagyd el Ajuyt anélkül, hogy megkóstolnád a helyi konyhát valamelyik étteremben.

Ez az egész magával ragadott? Sokan azt gondolják, hogy Fuerteventura nem más, mint strandok és szörfözés, de mindig meglepődnek, amikor azt mondom, hogy a sziget bizony telis-tele van olyan hihetetlen helyekkel, mint ez. Nem csoda hát, hogy a sziget teljes része bioszféra-rezervátum, így én csak annyit mondanék: Kalandra fel! 
canary-island-gastronomy-food-drinks-wpp1628703005426.jpeg