A corralejoi homokdűnék felfedezése

logo_fuerte.jpgFuerteventura szigetének Corralejo-dűnéi nemcsak lenyűgöző látványt nyújtanak, hanem egy érdekes történetet is rejtenek magukban. Bár sokan úgy hiszik, hogy ezek az arany homokdűnék a Szaharából származnak, valójában ez egy tévhit. Az itt található homok eredete sokkal érdekesebb és egyedibb, mint azt elsőre gondolnánk.

A dűnék elhelyezkedése

A Corralejoi Nemzeti Park északi oldalán Corralejo városával, délen pedig a Montaña Roja- val határos. Ezek a dűnék körülbelül 8 km hosszan húzódnak a partszakasz mentén, továbbá 3 km-en át a sziget belső részein is találkozhatunk velük. Ez a terület nemcsak a sziget egyik leglátványosabb természeti különlegessége, hanem fontos ökológiai szerepet is betölt a helyi ökoszisztémában.

corralejo_dunes1.png

Az aranyszínű homok összetétele

Annak ellenére, hogy sokan tévesen azt hiszik, hogy a homokot a Szaharából hordták (vagy hordják) ide, ez nem igaz. Az itt található homok valójában különféle tengeri fajok, köztük kagylók és puhatestűek porításából és deszegregációjából származik. Ezek a tengeri élőlények hozzájárulnak ahhoz, hogy a homok az egyedülálló színét és összetételét kapja, amely lenyűgöző látványt kínál az ide látogatóknak.

corralejo_dunes2.png

A dűnék szerepe

A Corralejo homokdűnék nemcsak festőiek, hanem fontos szerepet játszanak a sziget ökoszisztémájában is. Ezek a dűnék védelmet nyújtanak a tengeri hullámoktól és az eróziótól, valamint otthont adnak a különböző növény- és állatfajoknak, amelyek a homokdűnék körül találtak otthonra.

corralejo_dunes3_1.png

Ha ellátogatsz a Fuerteventura szigetére, ne hagyd ki a corralejoi homokdűnék felfedezését. Sétálj a homokban, gyönyörködj a látványban, és tanulj meg többet ennek a lenyűgöző természeti csodának az érdekes eredetéről és fontos szerepéről a sziget környezetében. Ez a helyszín garantáltan emlékezetes élményt fog nyújtani az utazásod során!