A Kanári-szigetek legrégebbi faluja: Betancuria.

logo_fuerte.jpg

Fuerteventura középnyugati vidékén fekvő Betancuria a Kanári-szigetek legrégebbi és egyben múltjának legjelentősebb faluja. 1404-ben alapította egy normann lovag, bizonyos Jean de Beathencourt, aki a kiváló elhelyezkedés miatt választotta ezt a részt. Betancuriának katonai és stragtégiai szempontból tökéletes a lokációja. A sziget belsejében meghúzódó falu távol van a tengertől, hegyekkel körülvéve, és így kiváló védelmet nyújtott a kalózoktól. 

betancuria-fuerteventura-legszebb-latnivaloi.jpg

A város a 18. században érte el a virágzásának a csúcsát, főként a gabonatermelésének köszönhetően. Napjainkban a gazdasága teljes mértékben a turizmuson alapszik. A falu középpontjában helyezkedik el a Santa Maria templom, mely francia gótikus stílusban épült 1410-ben, a már korábban említett hódító, Beathencourt parancsára. Érdemes megemlíteni, hogy ez az első olyan templom a Kanári-szigeteken, melyet a városban építettek, azonban a kiváló elhelyezkedés ellenére a kalózoknak mégis sikerült betörniük és lerombolni a 15. században. A helyreállítás egy évszázaddal később fejeződött be teljesen és rendkívül költséges volt. A templom és falu további érdekessége, hogy az alapjaiban temették el az első telepesek hamvait, ugyanis korábban nem volt temető a településen.

artesania_casa_sta_maria-fuerteventura_0.jpg

Betancuriától nem messze található két csodálatos kilátópont is, ahová mindenképp érdemes ellátogatnod. Ezek pedig a Miradord de Morro Velosa és a Mirador de Guise y Ayose, melyek közül az elsőt a méltán híres Lanzarote-i művész, César Manrique tervezte és innen be lehet látni a sziget teljes északi részét. A Mirador de Guise-nél két hatalmas, robosztus 4.5 méter magas szobor található, akik Ayose-t, Jandia királyát és Guise-t, Maxorata királyát képviselik. 

mirador-de-guise-y-ayose-fuerteventura-dedicada-a-francisco-jose-chapela-posse-144d9326-dba8-43bb-86cb-d4c03fb85987.jpg