Ahol a legjobb szuveníreket találod - 2. rész

logo_fuerte.jpg

Az előző rész rengeteg embert érdekelt, így folytatom is további piacokkal Fuerteventurán, ahol szuper szuveníreket és helyi portékákat találhatsz! Nézzük is!

Piacok Caleta de Fuste-ban

A Fuerteventura keleti részén fekvő Caleta de Fuste két piacnak ad otthont. Az egyik:egy kifejezetten kézműves piac, ahol a helyiek saját termékeik vásárolhatod meg, míg a másik piac egy sokkal szélesebb skálával vár téged, kezdve a kézművestől a ékszereken át a helyi ételekig. A kézműves piacot a Plaza Pública de Caleta de Fuste területén tartják, minden pénteken 18:00 és 22:00 óra között. A másik piac a Caleta de Fuste buszmegálló mellett található, minden kedden 10:00 és 14:00 óra között.

fue0042_caleta_market_0416_01.jpg

Costa Calma piac

Ha a Jandía-félszigeten lévő Costa Calmába indulsz akkor mindenképp látogass el a Mercado Africano de Costa Calmába, ami a város egy különleges piaca. Ugyanis ez a piac nem a kiváló minőségű termékek értékesítéséről híres, mivel a hamisított áruk eladására specializálódott. A hangulatát tekintve hasonló élményben lehet részed mint egy tipikus bazárban, ahol az eladók és a vevők csereberélnek össze-vissza és alkudoznak. Ha nem is tervezel venni semmit szerintem akkor is érdemes ellátogatni. Minden szerdán és vasárnap 9:00 és 15:00 óra között tart nyitva az Avenida Hapag Lloyd úton, a P&P-vel szemben.

costa-calma-traditional-market-80-1559696114.png

La Lajita kézműves piac

La Lajita városa, Costa Calma közelében, a Mercadillo Artesano de Oasis Park otthona. Itt viszont minden termék 100%-ban kézzel készített, található itt bio: gyümölcsök, zöldségek, füstölt hal, kecskesajt és kézműves termékek is. Ez a kézműves és gasztronómiai piac Fuerteventura egyik legjobb piaca termékeinek választékát és minőségét tekintve. A piac minden vasárnap 9:00 és 14:00 óra között várja az érdeklődőket.

09-07_nota_1-1.jpg

Morro Jable piac

A dél-fuerteventurai Morro Jable városában található egy piac, ahol a minden található a kézműves termékektől a hamisított árukig. Itt érdemes szétnézni, mert csodás kézzel készített bőr táskákat és kiegészítőket lehet hazavinni, rendkívül jó áron. Ezt a piacot a Centro Comercial Cosmo bevásárlóközpontban tartják minden hétfőn és csütörtökön 9:00 és 14:00 óra között.

Piacozásra fel! :) 

morro-jable-market.jpg