Fuerteventura színei 1.

logo_fuerte.jpg

Fuerteventura a 8 Kanári-sziget egyike, és Tenerife után a második legnagyobb. A szigeten több mint 150 kilométernyi lenyűgöző strandot találsz. Mivel mindössze 100 km-re van Marokkó partjaitól és a Szaharától, így nem csak a vulkáni eredetű fekete homokot, hanem számos más a sivatagból származó homok is az évszázadok során fokozatosan rakódott le Fuerteventura partjain.

Corralejo

 corralejo1.jpg

Bár lehet, hogy csábító a szálloda úszómedencéje, minden bizonnyal érdemes lesz Corralejo strandjára és dűnéire ellátogatnod, és biztosan nem fogsz csalódni a látványban. A Corralejoban egy széles és körülbelül 11 km hosszú, fehér homokos strandot találsz, ami természetvédelmi területté van nyilvánítva.

corralejo2.jpg

Popcorn Beach

popcorn1.jpg

A Popcorn Beachről is írtam már, amit itt találsz. Ezt a strandot Corralejotól nem messze találod, és ahogy a képen is látod, a „homok”, azaz az óceánból származó korallok pattogatott kukoricához hasonlítanak. Ugyan ez nem a legideálisabb fürdőhely, de a látvány lenyűgöző.

popcorn2.jpg

Jandia

jandia2.jpg

Sok félreeső helyet találhatsz a Fuerteventura déli részén fekvő Jandia strandon. Tegyél egy sétát a hatalmas, enyhén lejtős homokos parton, vagy úsz a kristálytiszta vízben. Az óceán vize az egész család számára alkalmas a fürdőzésre, de a sziget ezen része azért a szelesebb részekhez tartozik.

jandia1.jpg

Partok vízi sportokhoz

cotillo1.jpg

Fuerteventura csodálatos szörfözési, kite-szörfözési lehetőségeket kínál. Irány a sziget északi része, El Cotillo, ahol a tapasztaltabb szörfösök megtapasztalhatják az úgynevezett „buborékokat”, ahol a hullámok áttörnek a sziklákon és zátonyokon. Ha pedig délen van a szállásotok, érdemes a Sotavento strandra ellátogatnotok, ahol a szörf-világbajnokság egyik futamát szokták rendezni.

sotavento2.jpg