Lélegzetelállító élmény, melyet mindenképp látni kell: Nemzetközi Sárkányfesztivál Fuerteventura szigetén

logo_fuerte.jpg

Novemberben látogatók százai, ezrei gyűlnek össze a világ minden tájáról Fuerteventura szigetén, hogy színes sárkányokkal töltsék meg a Kanári-szigetek gyönyörű kék ​​egét. A látvány egyszerre lélegzetelállító és felejthetetlen, az élményt pedig rengeteg különleges program is színesíti.

8.jpg

Most megmutatom azt, hogy mit érdemes tudni a messze földön híres Nemzetközi Sárkányfesztiválról, és azt is, hogy miért érdemes az élményt mindenkinek átélnie személyesen is, legalább életében egyszer.

Színek és formák különleges kavalkádja: a Nemzetközi Sárkányfesztivál

7.jpg

Fuerteventura a Kanári-szigetek második legnagyobb - mintegy 150 km hosszúságú - tagja. Lélegzetelállító strandjainak és látványosságainak köszönhetően a turisták kedvelt célpontja.

A helyiek úgy gondolták, hogy a sziget szeleit kihasználják és tisztelegve szenvedélyüknek egy olyan, egyedi programot alakítottak ki, amire a világon sehol máshol nincs példa. Ez nem más, mint a Kite fesztivál, azaz a Nemzetközi Sárkányfesztivál, melyet 1987-ben rendeztek meg először.

A rendezvény sárkányrajongók egy csoportjának találkozójaként indult, mindössze nyolc résztvevővel, ám nem kellett sok ahhoz, hogy kinője magát, és világszintű hírnévre tegyen szert. Mára minden évben megrendezésre kerül, a november 8-hoz legközelebb eső hétvégén, és igazán festői környezetben, a Dunas de Corralejo Nemzeti Parkban tartják.

A rendezvény évről évre egyre nagyobb és látványosabb, egyre több helyi és nemzetközi látogató vesz rajta részt, és nem véletlenül. A homokdűnék közt a sárkányok százainak láványa ugyanis több mint lenyűgöző. Színek és formák lélegzetelállító bemutatója, amely több napig tart, és tovább színesíti a különböző, élvezetes programok egyvelege.

Hogyan zajlik a Kite fesztivál Fuerteventurán?

A Sárkányfesztivál több napig tart, a programok pedig a Corralejo nemzeti park különböző strandjain zajlanak. Az első nap általában egy ingyenes, mindenki számára nyitott eseménnyel indul, amelynek során bárki megreptetheti saját sárkányát, ezzel is kivéve részét a közös ünneplésből.

2.jpg

Ilyenkor a különböző méretű és formájú sárkányok hatalmas választéka lepi el az eget, melyek közül néhány egészen különleges és rendhagyó formát ölt. Találkozhatunk itt a klasszikus sárkányok mellett többek közt különleges állatokkal, fantázialényekkel és rajzfilmfigurák alakjaival is.

De a sárkányeregetés csak az egyik attrakció, amiért megéri ellátogatni a különleges eseményre. A Kite fesztivált általában szörfös bemutatók, családi programok és sárkánykészítő workshopok is színesítik, így kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra ideális időtöltést. Sőt, az utolsó nap pedig kifejezetten a gyerekeké, ekkor ugyanis a szervezők 150 sárkányt osztanak szét köztük, hogy önfeledten reptethessék azokat a háromnapos fesztivál záróakkordjaként.

Ne hagyd ki az élményt!

33het_va_kite.jpg

Fuerteventura szigete rengeteg természeti csodát, élményt és felfedeznivalót tartogat a turisták számára. Ha azonban novemberben ide látogatsz, a Nemzetközi Sárkányfesztivál egyértelműen kihagyhatatlan látnivalót jelent. Különösen abban az esteben, ha az egész család számára szeretnéd a vakációt igazán különlegessé és feledhetetlenné tenni.

1.jpg

4.jpg

6.jpg