Ezek a legjobb szörfös helyek - 1. rész.

logo_fuerte.jpg

Ha a vízisportok gyakorlására alkalmas desztinációkról beszélünk, akkor a Kanári-szigetek az egyik legkedveltebb és legkeresettebb úticél a szörfösök körében. Legyen szó kezdőkrők, haladókról vagy profikról, a szigetcsoporton és azon belül is leginkább Fuerteventurán mindenki megtalálja a maga "terepét". Ebben a cikkben 6 alapvető szörfözési helyet mutatok be Fuerteventurán.

mejores-sitios-para-hacer-surf-fuerteventura.jpg

A szigetet egész évben végigkísérő kivételes, kellemes meleg időjárás mellett a legtapasztaltabb sportolók által keresett nagy hullámok is megtalákhatój, melyek leginkább az októbertől áprilisig tartó hónapokban jelentkeznek.

Ha azonban még csak most kezdesz felállni a deszkára, és kisebb hullámokkal szeretnéd fejleszteni a technikádat, akkor a nyár tökéletes alkalom számodra, ugyanis számos, igazi sportparadicsomnak számító partszakasz található.

Vessünk egy pillantást a legnépszerűbb helyekre, mind a helyi szörfösök, mind azok számára, akik külföldről érkeznek a szigetre:

1. Los Lobos
Kezdjük az egyik legjobbal és legdurvábbal, Lobos-szal! Ez a sziget nem éppen azok számára ideális, akik most kezdenek szörfözni, sokkal inkább a tapasztaltabbaknak való. Los Lobos vulkáni szigete éppen az a tér, amelyet a legtapasztaltabb szörfösök keresnek, mivel nagy hullámok jellemzik, amelyek csodás kék és átlátszó csöveket eredményeznek. Corralejo-ból indulva érhetsz el ide egy rövid úttal és a sziget számos pontján várnak rád a hullámok, hogy meghódítsd őket!

mejores-playas-para-hacer-surf-fuerteventura.jpg

2. El Hierro strand
Folytatjuk Fuerteventura szörfözésre ajánlott helyeinek listáját az igazi szakértők számára, és az El Hierro strand hullámai éppen ezt kínálják a legtapasztaltabb szörfösöknek. A sziget északi részén található ez a strand, közvetlenül Majanicho halászfalu környékén. Az erős hullámzás és a kísérő szél megtöri a hullámokat a vulkáni zátony szikláin, szenzációs körülményeket kínálva az igényes kihívásokra vágyóknak.

fuer-24-min.jpg

3. El Cotillo
Azok számára, akik közép- vagy haladó szinten szeretnének szörfözni Fuerteventurán, ez a tökéletes hely egy jó baráti társaság összegyűjtésére és egy új kihívásokkal és kalandokkal teli nap eltöltésére a vízben. Azt is meg kell említenem ugyanakkor, hogy kezdőknek ez egy tökéletes helyszín nyáron. Ha nyári vakációra mész és el szeretnél kezdeni szörfözni, akkor El Cotillo pontosan az, amit keresel.

Ha azonban úgy gondolod, hogy már tökéletesen felkészültél a nagyobb hullámokra, akkor a tél az az időszak, amikor El Cotillo igazán vonzó lehet számodra. Már a strand adottságai és a megerősödő szelek is nagyobb hullámokat hoznak az adrenalinra vágyóknak. A strand eléréséhez el kell menned El Cotillo városának halászkikötőjébe, és mielőtt elérnéd a falut, térj le a kavicsos útról. Ha már ott vagy, a domb lábánál találod a következő szörfös kalandod.

donde-hacer-surf-en-fuerteventura.jpg