Egy sziget ezer élménnyel!

logo_fuerte.jpg

A gyönyörű Fuerteventura a Kanári-szigetek második legnagyobb szigete, mindössze 15 km-re délre Lanzarotétől és 115 km-re az afrikai partoktól.

1017_beach_676941_1920_700_296.jpg

Fuerteventura üdülőhelye évente átlagosan 2938 napsütéses órával büszkélkedhet, ami a legmagasabb Európában, ráadásul azzal a ténnyel büszkélkedhet, hogy a sziget több mint 150 aranyhomokos strandot kínál felfedezésre, ami a napfényesek és a vízi sportok szerelmeseinek paradicsomává teszi a szigetet.
Búvárkodás, vitorlázás, horgászat és szörfözés, hogy csak néhányat említsek a víz szerelmeseinek, illetve quad, tevegelés, buggy túra, hogyha valaki inkább szárazföldön indulna útnak. A sziget déli részén minden júliusban megrendezésre kerülő szörf-világbajnokságnak is otthont ad a sziget. 

nyaralas-fuerteventura-playa-barca-melia-gorriones-51.jpg

Fuerteventura lenyűgöző tája vulkáni hegyek tömege, és síkságok, melyeket rejtett tipikus kanári városok kereszteznek. Ilyen például Betencuria, a sziget egykori fővárosa, ahol hangulatos utcák, kiváló éttermek és egy 15. századi katedrális is vár rád. Napközben több helyen belefuthatsz kézműves piacokba, ahol különféle, a helyiek által készített termékeket vásárolhatsz.

betancuria_0100-2-cab-d.jpg
A sziget több részén hagyományos szélmalmok sorakoznak majd a táj mentén ls az északi részén található Corralejo Természeti Park. A homokdűnék kontrasztja és a déli félsziget 32 ​​km hosszú, puha, fehér homokos strandjai pedig lenyűgöző kilátást nyújtanak, és lélegzetelállító kilátást kínálnak az egyébként kopár és hegygerincekkel.körülvett belső területekre.

corralejo-carretera-fuerteventura-t.jpg

Fontos még tudni, hogy Puerto Del Rosario 1860 óta a sziget fővárosa, és a lakosság nagy részének ad otthont, azonban a sok látogató és ingatlanbefektető, akik Fuerteventurát életük állandó szereplőjévé kívánják tenni, akár lakóként, akár turistaként inkább az egyéb a többi turisztikai helyet választják, mint például Corralejo vagy Caleta de Fuste. 

Egy biztos, ez a sziget ezer és ezer különféle élménnyel vár!

fuerteventura_blg_in2.jpg