Elfeledett főváros: 6 dolog, amit ki kell próbálnod Puerto del Rosarioban!

logo_fuerte.jpg

Fuerteventura azonnal elrabolta a szívemet, de Puerto Del Rosario városként felkeltette az érdeklődésemet, és többet akartam tudni. Puerto Del Rosario Fuerteventura figyelmen kívül hagyott fővárosa, amelyet a helyiek látszólag leírtak, és a turista elkerüli, kivéve a tengerjáró hajók utasait, akik naponta néhány órára megállnak, pedig ennél sokkal több rejlik benne...

Az utcákon bolyongva azonban nem tudtam nem úgy érezni, hogy ez a város több tiszteletet és turizmust érdemel.

puerto-del-rosario_759.jpg

Puerto del Rosario-ról

Kis halászfaluként indult Puerto del Rosario és emiatt viszonylag ismeretlen maradt. A szigeten elhelyezkedő központi elhelyezkedésének köszönhetően a város kikötőjének jelentősége megnőtt, és Fuerteventura fő kereskedelmi állomásává vált. Ahogy a város növekedett, és a kalózok fenyegetése a szigeten feldúlni kezdett, úgy döntöttek, hogy 1860-ban a fővárost Antiguából Puerto del Rosarioba helyezik át.

Érdekes módon, amikor a város Fuerteventura fővárosa lett, valójában Puerto de Cabrasnak hívták, ami a kecskekikötőnek felel meg, mivel a kecske volt az egyik legfontosabb áru a szigeten. A város nevét végül az 1950-es években Puerto del Rosario-ra változtatták, mert úgy gondolták, hogy szebben hangzik. Személy szerint úgy gondolom, hogy kecskékre hivatkozva kellett volna tartaniuk.

Ahogy a kereskedelem Puerto del Rosarioban növekedni kezdett, a sziget minden tájáról az emberek a vidéki falvakból a városba kezdtek költözni munka miatt. Az évek során azonban a lakosság száma nőtt, de a város nem igazán fejlesztette a turizmust, a legtöbben a város repülőterére érkeznek, és északra vagy délre merészkednek az üdülővárosokba.

best-things-to-do-in-puerto-del-rosario-fuerteventura-canary-islands-3.jpg

Mit érdemes megnézni? 

Puerto del Rosario utcái rengeteg érdekes helyszínt kínálnak, amelyeket nyaralásod alatt meglátogathatsz. Nem lesz időd unatkozni, a napközbeni tevékenységek sokfélesége miatt. Kezdheted a napot egy finom reggeli elfogyasztásával, majd bevásárolhatsz egy piaci utcában, és befejezheted az útvonalat a város legemblematikusabb pontjainak meglátogatásával, melyek a következők: 

Casa de Unamuno (Unamuno háza)

A nagy író, Miguel de Unamuno a fuerteventurai Puerto del Rosarioban élt. Munkásságának egy része itt íródott, ugyanis politikai problémák miatt néhány évet száműzetésben töltött a szigeten. Az egykori Hotel Fuerteventura épületében őrzik az emlékét a mai napig. Ebben a múzeumban a 20. századból származó szövegek, képek és tárgyak láthatók. Igazi utazás a történelemben!

download.jpg

La Alcogida Ökomúzeum

Ha szeretnéd megtalálni Fuerteventura hagyományos perspektíváját, a La Alcogida ökomúzeum 20 perces autóútra található Puerto del Rosario városától, amely értékes látványt nyújt a sziget építészetéről, de ez még nem minden. A központban a sziget hagyományos szakmáinak tanúi lehetünk. Az Ökomúzeum a tökéletes hely, hogy hazavidd az utazásodnak a különböző emlékeit.

ph4160-cab-d.jpg

Nuestra Señora del Rosario templom

Néhány évvel ezelőtt a Nuestra Señora del Rosario-templomot kulturális jelentőségű épületnek nyilvánították. Ez a a templom a különböző művészeti korszakokat ötvözi, mert 1824-ben kezdték építeni, de csak 1831-ben fejezték be. A fenséges Nuestra Señora del Rosario templom a főváros központi temploma. Minden október 7-én a Virgen del Rosario tiszteletére rendezett ünnepeket zarándoklattal és körmenettel ünneplik.

kerk-our-lady-of-rosario.jpg

Simposio Internacional de Escultura

A fuerteventurai Puerto del Rosarioban minden évben megrendezik a Simposio Internacional de Esculturát, ahol a világ minden tájáról származó művészek szobrait állítják ki. Ezen túlmenően a rendezvény keretein belül művészetről és kultúráról szóló workshopokat, konferenciákat is tartanak.

clausura_vi_simposio_escultura_2.jpeg

Palacio de Formación y Congresos

A Kanári-sziget fővárosának fő nézőtere, valamint kongresszusi és tevékenységi központja a fuerteventurai Puerto del Rosario sétányon található. Előadóterme 1500 fő befogadására alkalmas, ahol különböző rendezvényeket tartanak. A sétányon bárok és éttermek is találhatók, ahol megkóstolhatja a tipikus majorero ételeket, mint például a „papas arrugadas con mojo”, a kecskehúst vagy a sancochot, valamint egyéb finom ételeket, amelyek felkeltik az étvágyat.

A következő posztban pedig bemutatom a város legszebb és legjobb strandjait! Kövess továbbra is!

palacio-de-formacion-y-congresos-de-fuerteventura-1513768448_-1x1780.jpg