Elutazol a Kanári-szigetekre? Kisokos, hogy tökéletes nyaralásod legyen!

Olyan tippeket hoztam, amikkel tökéletesen fel tudsz készülni életed legjobb nyaralására a Kanári-szigetekre! 

Az első és legfontosabb, hogy kezdj el vezetni egy listát a legfontosabb dolgokról, illetve esetleges teeendőkről, amiket még az utazás előtt el kell intézned, pl.: biztosítás. Ezután következik a jó börönd vagy táska választása, amibe kényelmesen bele tudsz pakolni, zárható és stabil, van benne hely a szuveníreknek (is)...;) Nézd meg a hivatalos méreteket, amik légitársaságok szerint változnak, így nem érhet kellemetlen meglepetés később.

packing-list-travel-planning-logo-graphics-4656960-1-1-580x348.jpg

Ha ezzel megvagy akkor kezdődhet a lista feltöltése az egyes elemekkel. Az első, amit írj fel az utazási dokumentumok, a személyi igazolvány, eu-s biztosítási kártya. Ezek nélkül ugyanis nem tudsz utazni se. Ha már kártyákról van szó, akkor a bankkártya se maradjon otthon, ugyanis a Kanári-szigeteken szinte mindenhol tudsz vele fizetni, de biztos ami biztos legyen nálad mindig készpénz is.

Az időjárást tekintve szinte egész évben kellemes meleg van, így vastag, meleg cuccokkal nem kell számolnod, azonban mindig javaslom, hogy ha utazol tegyél be 1-1 vékony pulcsit, farmert az esti sétákhoz, főleg a téli időszakban, amikor estére 20 körülire hűl a hőmérséklet. 

corralejo-carretera-fuerteventura-t.jpg

Kézipoggyász: először is olvasd el a kézipoggyászra és annak méretére vonatkozó szabályokat illetve kérdés, hogy a kis hátizsák méretű kézipoggyászt vásároltad-e meg, vagy a nagyobb, fedélzetre felvihető gurulós bőrönd méretet. Ebbe olyan dolgokat pakolj bele, amire egyrészt szükséged lesz az utazás során, ételt-italt és esetlegesen, ha van külső akkumlátorod, akkor azt is (feladott poggyászba tilos betenni). Én még ezen felül mindig beteszek egy váltás ruhát, ha véletlenül valami probléma folytán a bőröndöm elveszne az út során, így legalább a következő napra be vagyok biztosítva. 

misura-maleta-fuerteventura.jpg

Fontos, hogy az utad során a legnehezebb ruhadarabjaidat viseld magadon (kabát, pulcsi), ezzel is helyet és súlyt spórolva. A feladott poggyászba való pakoláskor alkalmazd a különböző hajtogatási módszereket, tekerd fel a ruhadarabjaidat, optimalizálva a helyet. Amire mindenképp szükséged lesz: bikini, napszemüveg, papucs, kényelmes cipő vagy sportcipő, ha hosszabb útra indulsz, valamint egy pár elegánsabb ruha vacsorákhoz, főleg ha hotelbe mész, ugyanis sok helyen dress code van az esti vacsoránál (uraknak hosszú nadrág és esetlegesen ing). Pakolás szempontjából a nehezebb dolgokat tedd alulra és a könnyebbeket felülre. A cipőidet töltsd meg például zoknival és tedd egy zacskóba, így elkerülheted, hogy esetlegesen bekoszoljon valamit a talpa. 

pack-smart-for-travel-woman-trying-to-close-overfilled-suitcase.jpg

Higiéniai cikkeket tekintve szinte mindegyik szálláshely biztosítja az alap piperecikkeket, így ezzel is tudsz spórolni. Ne felejtsd el, hogy a kézipoggyászodba 100 ml-nél nagyobb folyadékot nem tehetsz, és ez mindenre vonatkozik: palack, tusfűrdő, testápoló stb. Ha már itt tartunk, rendkívül fontos egy magas faktorszámú naptej (minimum 30), ugyanis könnyedén leéghetsz a nap beesési szöge miatt, valamint egy jó minőségű testápoló nap végére. 

Tartozékok: az alapokat mint a papucs és bikini már írtam, nagyon fontos még ha szedsz valamilyen gyógyszert, akkor azt ne felejtsd otthon. Dugalj méreteket tekintve nem kell vinned semmit, ugyanis EU szabvány minden, a Kanári-szigetek Spanyolországhoz tartozik. 

Extra tippként még azt mondanám, hogy mindenképp zárd be a bőröndöd a feladás előtt és jelöld meg valamilyen módon (címke, matrica), amiről könnyedén fel tudod ismerni, így elkerülhető a felesleges keresgélés. 

Ezek után nem marad más mint bepakolni és felszállni, hogy megcsodálhasd ezt a csodálatos szigetet! :) 

the-strikingly-beautiful-corralejo-beach-on-the-canary-island-fuerteventura-580x345.jpg