A világ egyik legszebb strandja: Sotavento Fuerteventurán

9 km hosszú, fehér-arany homok, kristálytiszta víz, csend, lagúnák és napsütés. Ez vár rád, ha ellátogatsz a Kanári-szigetvilág egyik legszebb helyére: a fuerteventurai Sotavento strandra. Ígérem, nem fogsz csalódni!

Nem titok, hogy Fuerteventurán találod Spanyolország talán legszebb strandjait és sivatagi tájait. A Sotavento strand kétségtelenül az egyik ilyen hely, amely nem hiányozhat a must-see listádról, ha a szigetre látogatsz.

A partszakaszt a legegyszerűbben autóval érheted el, az FV-2-es autópályán könnyen megtalálod. Az autóút során először látogasd meg a Mirador de Sotavento-t, ami tulajdonképpen nem egy valódi kilátó, hanem inkább egy fotópont étteremmel. Márcsak azért is érdemes itt megállnod, hogy felmérd a terepet.

mirador-de-sotavento_d1ab0d8de59784ed92e97ae22064b321_l.jpg

A fotópontról letekintve, a képen látható látványban lesz részed. Itt jól láthatod, a strand végén találod azt az ikonikus helyet, amely a szigetcsoporton egyedülálló: a lagunákat. Az egész tájat egy épület töri meg, a Mélia Fuerteventura, ahol akár a lagúnára néző szobát is foglalhatsz.

utak-fuerteventura-playa-barca-melia-gorriones-13.jpg

Azért is fontos, hogy megállj a kilátónál, hogy lásd melyik úton kell továbbhaladnod. Ha eljutottál a parkolóig, akkor már közelről érezheted a strand szépségét.

Azt kevesen tudják, hogy a 9 km-es strand öt részre oszlik: La Barca, Risco del Paso, Mirador, Malnombre és Los Canarios.

Mi mindent csinálhatsz a Sotavento strandon?

A strand fehér homokkal és a nyugodt, sekély vizekkel vár, ahol egy felejthetetlen napot tölthetsz el, de van olyan része is a partnak, ahol a szörfösök álma is megvalósulhat.

Az igazság az, hogy ebben a paradicsomi környezetben biztosan nem fogsz unatkozni, de ne feledd el: ez nem egy turistaközpont, a strand szolgáltatásai korlátozottak, így az ebéded és megfelelő mennyiségű vizet ne felejtsd el!

Strand szörfözéshez és vízi sportokhoz:

A Sotavento strand minden évben több ezer szörföst vonz, valódi presztízs hely a körükben. Több szörfbajnokságot rendeztek már itt, de a kite-osok is megtalálják a meguk számítását, mást nem is mondanék: évek óta itt rendezik meg a kitesurf világbajnokságot.

Másrészt, ha ki szeretnéd próbálni a búvárkodást, ez a hely ahhoz is megfelelő.

Várd meg a naplementét:

Kétségtelen, hogy Fuerteventurán számtalan helyen gyönyörködhetsz a Kanári-szigetekre jellemző villámgyors naplementékben, de ilyen érintetlen tájon még különlegesebb élmény lesz. Érdemes a naplemente idejére visszaérni legalább a parkolóba, vagy a kilátóponthoz, mert azt követően csak a hold világítja meg a partot.

Hol tudsz enni a környéken?

Találsz néhány éttermet a környéken, főleg Costa Calmaban. De semmiképp sem mehetek el a Restaurante Mirador de Sotavento mellett, ahol az ideérkezéskor is megálltál. Főleg helyi és tengeri ételeket kínálnak, vegetáriánusok és gluténérzékenyek is találnak itt finomságokat. Ha jókor érkezel, akkor akár a teraszról nézheted a naplementét, ami különleges élmény.

Ha nem töltötted az egész napot a strandon, akkor nézd meg a környéket!

Számos olyan helyet találsz rövid autóúttal, amit külön-külön is érdemes megnézned: Oasis Park, Jandía Természeti Park, Playa de Cofete és a La Lajita városka.

un_viaje_a_traves_de_la_naturaleza-05.jpg