Fuerteventura

2022.máj.16.
Írta: Raáb Szilvia Szólj hozzá!

Egy különleges jelenség: vérhold.

Május 16-án, hétfőn nagyon kora reggel következett be a világ egyik leglátványosabb csillagászati ​​jelensége, a vérholdnak is nevezett teljes holdfogyatkozás, amely a Kanári-szigetekről volt látható.

A jelenség hajnali 2:30-kor kezdődött a Kanári-szigeteken, és 4:50 környékén ért véget, Szakértők szerint 2025 márciusában pedig közel három évig ez volt az utolsó lehetőség, hogy ezt a jelenséget lássák, mert bár november 8-án új vérhold várható, Európában nem, csak a Karib-tenger felől lesz látható.

c628aee3a7c99f6e.jpg

MI AZ A VÉRHOLD?
A vérhold a teljes holdfogyatkozás során fordul elő, és ahhoz, hogy bekövetkezzen, a Holdnak, a Földnek és a Napnak össze kell hangolódnia. Holdfogyatkozáskor a Föld középen helyezkedik el, lefedve a Nap fényét, amely visszaverődik a Holdra, amitől vöröses színt kap, és úgy tűnik, hogy vérzik az égbolt sötétjében.

A szakértők több fázisra számítanak ebben a vérholdban, amelyek csaknem másfél óráig tartanak. Először azt fogjuk látni, hogy a Hold enyhén elsötétül, majd „belép a Föld umbrájába, és felszínének egyre nagyobb részét teljesen megfosztják a napfénytől. Ezalatt a Hold alig fog sütni, de vöröses árnyalatot vesz fel a Föld légköre által szórt napfény miatt. Később a Hold egy órára elsötétül, majd fokozatosan visszanyeri szokásos fényességét.

eclipse800.jpg

Entallada világítótorony Fuerteventurán.

Egy 200 méter magas szikla tetején található egy varázslatos hely, amely az eget és a tengert köti össze: ez a Faro de la Entallada Fuerteventura szigetén.

desert-mountain-landscape-surrounding-entallada-lighthouse-overlooking-the-ocean-fuerteventura-canary-islands-spain-atlantic-europe-rhplf20259.jpg

A Punta Lantailla, más néven Faro de La Entallada világítótornyot a híres építész, Carlos Alcón tervezte, az épitkezés 1958-ban indult. Az épületnek három hatalmas tornya van, és a legmagasabb a sziget keleti partjainál hajózokat védi, segíti a tájékozódást,

faro-entallada-2-reduced.jpg

Az, hogy a kilátás elképesztő, mondanunk sem kell, de nem kizárólag az óceán nyújt elképesztő látványt, hanem a Monumento Natural Cuchillos de Vigán védett területe is, amely egy 500 méter magas völgy- és hegycsoport.

Hogyan juthatsz el Faro de la Entallada területére?

Ha Faro de la Entalladába szeretnél menni, azt javasoljuk, hogy bérelj autót. Az FV-20-as úton induljon útnak, amely Gran Tarajal városába visz. A város előtt 2 kilométerrel térj le a Las Playitas felé vezető útra, FV-512-es számú útra Miután elérte Las Playitas-t, haladjon tovább az FV-511-es úton, ez közvetlenül a világítótoronyhoz vezet. A La Entallada világítótoronynál kényelmesen parkolhat, hisz elég sok turista látogatja a helyet.

entallada-faro.jpg

Búvárkodás a természetvédelmi szigeten.

A Kanári-szigetek színes, vulkáni eredetű tengerfenéke rendkívüli természeti látványt nyújt a rajongóknak. Nem hiába az egyik biológiailag legdiverzebb tengerfenék az egész bolygón.

download_6.jpg

A szigetcsoport összesen három tengeri rezervátummal rendelkezik, amelyek védik vizeik tisztaságát és minőségét, amelyek világszerte ismertek átlátszóságukról, és akár 30 méteres láthatóságot is biztosítanak. A Kanári-szigetek kétségtelenül igazi búvárparadicsom, rengeteg iskolával és merülési ponttal, így te se hagyd ki ha szeretsz lemerülni a víz alá!

large_scuba_diving_punta_amanay_isla_de_lobos_fuerteventura_advanced_open_water_divers_eb9168a264.jpg

Fuerteventura és különösen Corralejo környéke Európa egyik legjobb búvárhelye. Itt egész évben lehet búvárkodni, hiszen szinte soha nem esik, viszont szinte mindig süt a nap. Itt csodálatos, gazdag vízi világ várja, merüljön akár palackkal vagy csak sznorkelezzen a felszínen.

bucear-fuerteventura.jpg

4+1 természetes szépség Fuerteventurán

Fuerteventura talán legnagyobb értéke a természet és a táj szépsége. Az UNESCO által a sziget teljes területe Bioszféra Rezervátumnak nyilvánított és oda is figyelnek rá, hogy megőrizzék a legértékesebb vonzerejét, a szigetet jellemző egyedülálló természeti környezetet. A természeti parkok, műemlékek, tudományos jelentőségű helyszínek és a védett tájak a szigeten hozzájárulnak a környezet megőrzéséhez. A lakosok és turisták pedig szabadon élvezhetik ezeket a csodálatos tájakat. Ma 5 ilyen természeti csodával készültem Fuerteventura szigetén, amit semmiképp sem hagyhatsz ki, ha ide utazol! 

fuerteventura_1_nagy.jpg

Malpaís de La Arena

A mintegy tízezer évvel ezelőtti vulkánkitörések során keletkezett. Tudományos, geológiai, geomorfológiai jelentőségű és esztétikai értékű helyként határozták meg. Itt található a Kanári-szigetek legnagyobb populációjú része, ahol a sziget egy kismadara él, a környezet pedig egyedülálló növényekkel rendelkezik, mint például a zuzmók.

 7035-1920x900.jpg

A Tindaya hegy természeti emléke

Ez Fuerteventura tájképének egyik legemblematikusabb eleme, geológiai, tudományos, régészeti és kulturális érdekessége miatt. Ritka helyi fajoknak ad otthont, csúcsán pedig több mint 300 „podomorfos" található, ami a honfoglalás előtt a szigeten lakott őslakosok vésett lábnyomait jelenti.
cardon-6-1024x675.jpg

Caldera de Gairía

Egy csodálatos vulkáni kúp, amely egy közelmúltbeli nagy vulkáni kitörés eredményeként jött létre, Ezenkívül a kaldera belsejében régészeti lelőhelyek találhatók.

 la-caldera-de-gairia_1.jpg

Ajuy természeti emlékmű

Fuerteventura egyik régi városában, Betancuriában található, és fő érdekessége az ősi fosszilis anyagok hatalmas tárháza: az óceáni üledékek és a kihalt tengeri állatok. Az ajuyi barlangok – eltekintve óriási tudományos és geológiai érdeklődésétől – rendkívül festői szépségű szegletei.

 download_5.jpg

Cardón hegy

A Cardón hegység egy erózió által faragott meredek dombormű reprezentatív építménye. A szépsége mellett remek panoráma, gazdag növényvilága pedig tudományos értéket ad, hiszen számos védett és veszélyeztetett fajnak ad otthont.

7029-1920x900.jpg

 

Barangolj a Föld belsejében

A Kanári-szigeteken számos hely van, amit érdemes meglátogatni, a Fuerteventurában található Ajuy egyike ezeknek a lényeges állomásoknak. Ez a festői halászfalu, amelynek fő tevékenysége a halászat, az egyik geológiai szempontból legjelentősebb természeti emléket rejti az egész szigeten: a híres és titokzatos Cuevas de Ajuy-t.

cuevas-de-ajuy-1.jpg
Ajuy Fuerteventurán: halászfalu


A fuerteventurai kisváros, Ajuy mindössze 150 lakossal rendelkezik. A tengerparton, a Barranco de Ajuy mellett található fekete homokos strandja a Kanári-szigetekre oly jellemző geológiát mutatja be.

A fuerteventurai Ajuy jelentős történelmi múlttal rendelkezik az egész szigetcsoport számára, hiszen Jean de Béthencourt, a Kanári-szigetek meghódítója, először a 15. században lépett be ebbe a halászfaluba,. Ő az aki Fuerteventura számos városát alapította, mint pl. Betancuria.

Hogyan juthatsz el Ajuyba?

A fuerteventurai Ajuy-ba való eljutáshoz a Kanári-sziget nyugati partjára kell utaznod. Ajuy halászfalu mindössze 9,5 km-re található Pájara városától, így ha autóval érkezel akkor az FV-621-es autópályán kell menned. Ha pedig busszal közelítenéd meg akkor számos buszjárat vagy guagua (ahogy a helyi lakosság hívja a buszt) indul Pajára városából. A sziget fővárosából, Puerto del Rosarioból a Fuerteventura Ajuy-ba közlekedő busz a 01-es vonalon közlekedik, amellyel körülbelül 3 óra alatt érhetsz el a festői tengerparti faluba.

ajuy-cuevas-que-ver-fuerteventura-2.jpg

Ajuy Fuerteventurában: a barlangok története és eredete


Ha megérkezett, javaslom, hogy menj el Ajuy természeti emlékművéhez, ismertebb nevén Las Cuevas de Ajuy-hoz, amelyet 1987-ben a sziget védett természeti területévé nyilvánítottak. A barlangok a szigeten belüli, jelenleg inaktív vulkánok által kibocsátott lávafolyamokból álló természetes sziklaképződmének. Ez a természeti terület 31,8 nagyságú, így rengeteg látnivaló vár rádözheti magát az útvonalon.
A Cuevas de Ajuy-hoz vezető útvonal eléréséhez meg kell közelíteni a Playa Ajuy északi végét, a szakadék torkolatához közel, ahol a csodálatos kilátásban gyönyörködhetünk. Mielőtt azonban elindulnál a mitikus természetes barlangokhoz vezető ösvényen, javasoljuk, hogy élvezd ki az Ajuy Beach 35 méter széles és 270 méter hosszú fekete homokos különleges strandot. 

fuerta2-02ad2c35-ea99-4fca-8674-3aa4ced42f77.jpg

Út az Ajuy-barlangokhoz


A Cuevas de Ajuy bejárata egy 1,5 km hosszú kőrámpával kezdődik, ezért azt tanácsolom hogy viselj kényelmes és biztonságos cipőt, hogy gond nélkül felfedezhesd ezt az egyedülálló sziklaképződményt. A túra során különféle, több mint 100 millió évvel ezelőtt keletkezett sziklákat tekinthetsz meg. Benne fosszilis dűnék képződményei figyelhetők meg, amelyek a mélytengerből származó megszilárdult homok; de nem ez az egyetlen geológiai képződmény az emlékműben. Ősi tengeri haslábú kövületeket, sziklás gerinceket, valamint magmás és vulkáni eredetű óceáni üledékeket is láthatsz. Hasonlóképpen, az ösvényen belül, a Cuevas de Ajuy alagútjain keresztül, régi meszes kemencék találhatók, amelyeket hagyományos házak építésére használtak.

A Cuevas de Ajuy körútja a gyaloglási tempótól függően nem tart tovább egy óránál. Elég párás, ezért megfelelő ruházattal készülj a túrára.

maxresdefault.jpg

Egy csipet gasztronómia túra után


A túra végeztél tudom ajánlani a közelben található helyi éttermeket, ahol a helyi úgynevezett Majorera ételeket kóstolhatod meg. Élvezd a finom mojo burgonyát és a friss halat a fuerteventurai Ajuy halászfaluban dolgozó halászoktól.

f28cc2c997ba717b9256c51f27cea355.jpg

Szuper programok Fuerteventurán, amiket a gyerekek is élvezni fognak!

Fuerteventura kétségtelenül a tökéletes úticél egy családi kiránduláshoz. Egy igazán különleges hely Európában: a gyönyörű strandok, a nagyszerű kultúra és a természeti örökség nagyon szórakoztató, sőt tanulságossá teszi látogatását.

Tévedés ne essék, Fuerteventura ugyanis egy mindenki számára látogatható desztináció. Legyen szó romantikus kiruccanásról vagy baráti társasági kirándulásról, esetleg családi pihenésről, ezen a helyen mindent megtaláltok.. Ma abban szeretnék segíteni, hogy mik a legjobb családbarát programok a szigeten! Olvass tovább!

ap1-9-1170x532.jpg

Fuerteventura, a Bioszféra Rezervátum


Fuerteventurát 2009-ben az UNESCO bioszféra rezervátummá nyilvánította. Igen, az egész szigetet! Az egész sziget a vulkánok, a türkizkék vizű gyönyörű strandok és a legtrópusibb kincseket rejti. Éppen ezért tökéletes hely a természet rejtelmeinek megismerésére: hogyan alakultak ki fekete homokos strandjai, a dűnék szerves eredete és a szigetek története.

vigan-1.jpg

Nemzetközi Sárkányfesztivál, színek és formák bemutatója


Corralejoban minden évben megrendezik a Nemzetközi Kite Fesztivált, ahol több száz ember vesz részt ezen a szórakoztató eseményen. 2017-ben a Fesztivál XXX. kiadását ünnepelték, és mint minden évben, ezt is La Oliva városi tanácsa szervezte, és nagyszerű programokat tartalmazott.

A fesztivál több napig tart Corralejo különböző strandjain. Playa de La Concha, El Cotillo, Playa del Burro és más strandokon  és mindenféle ugrást és show elemet látható a szörfösök részéről. A résztvevők fantáziája végtelen! Emellett a napok tele vannak gyerekeknek tervezett tevékenységekkel, például sárkánykészítő műhelyekkel.

A Fesztivál 1987-ből származik, amikor a sárkányrajongók egy csoportja úgy döntött, hogy egy találkozót szervez, amelyen mindössze nyolc ember vett részt. Jelenleg több száz résztvevő versenyez autentikus műalkotásokkal, és ennél sokkal többen vannak a nézők, akik csodálva figyelik az eseményeket.

A Fesztivál novemberben kerül megrendezésre, így ha Fuerteventurára tervezed az utazást, mindenképp látogass el ezen helyek egyikére.

fuerteventura-kite-festival_1564600622.jpg

Corralejo-i mulatság a dűnék között


A Corralejo Természeti Park Fuerteventura egyik legnagyobb látnivalója. A csodálatos dűnék  horizontját a háttérben az óceán türkizkék vize töri meg. Garantált szórakozás azoknak a felnőtteknek és gyerekeknek, akik biztosan élvezni fogják a futást, ugrálást és még a homokszörfözést is az aranyló homokdűnék között a 2600 hektáros sivatagos területen.

fuerteventura-vita-notturna-sand-dunes-of-carralejo-672x372.jpg

Cuevas de Ajuy, utazás a Föld belsejébe


Fuerteventura egy geológiai érdekességekről nemzetközileg ismert sziget. Valójában a Nemzetközi Geológiai Unió elismeri a világ 150 legnagyobb geológiai érdeklődésre számot tartó helyének egyikeként. Ezen a természettel és történelemmel teli szigeten találjuk Cuevas de Ajuy-t.

A Cuevas de Ajuy-t (Ajuy-barlang) feltétlenül meg kell látogatnod, ha a sziget ezen részén jársz. Ez felér egy utazással a Föld belsejébe. Az Ajuy-barlangot 1987 óta természeti emlékműként ismerik el, és ez az a terület, ahol a Kanári-szigetek legrégebbi sziklái találhatók. A természeti emlékmű területe pedig több mint 31 hektár.

A látogatás ingyenes, és egyik fő látványossága egy 4 millió éves megkövesedett fekete homokos strand. A látogatás alkalmával nem szabad kihagynod a Barranco-t, ahol a Madre del Agua pálmaligetet (egy nagy történelmi jelentőségű forrás, ahol a víz kiömlik a földből) és a csodálatos kilátást nyújtó Mirador de Ajuy-t és a Cal Hornos-t. találod.

f28cc2c997ba717b9256c51f27cea355.jpg

 

Természetes szépség: Cuchillos de Vigán.

A fuerteventurai Cuchillos de Vigán egyike azoknak a titkos állomásoknak, amelyet kevesen ismernek, de érdemes ellátogatni. Ez a több mint 6090 hektáros és 462 méter magas terület, ahol megcsodálhatja egyedülálló sivatagi szépséget és a szigetet jellemző vulkáni maradványokat.

vigan-1.jpg
Az Antigua és Tuineje települések között elhelyezkedő Cuchillos de Vigán északnyugaton határolja a láva síkságainak látványos védett táját, a Malpaís Grandét; A Cuchillos de Vigán sok évvel ezelőtt megjelent lávaképződmények sorozata, amelyek nagyon szép tájat alkotnak. Ennek a természeti területnek az igazi egyedisége azonban geomorfológiai jellegében rejlik, ugyanis különféle őshonos kanári fajok maradványai találhatók itt, mint például a Handiense fauna.

cuchillos-de-vigan-fuerteventura-2.jpg

Meg kell jegyezni, hogy a fuerteventurai Cuchillos de Vigánban számos védett madár található, mint például a trombitás süvöltő. Emiatt a Cuchillos de Vigánt a Kanári-szigetek természeti területeiről szóló 12/1994. számú törvénye természeti emlékké nyilvánította.

cuchillos-de-vigan-fuerteventura-1.jpg

Hogyan juthatsz el ide?
A  megközelítése elsőre bonyolultnak tűnhet, mivel ennek a környezetnek különböző burkolatlan útvonalai vannak, amelyeket, ha nem ismerünk jól, észrevétlen maradhat. A leggyorsabb úton az FV-2 és FV-512 utakon lehet eljutni, amelyek Teguital és Las Casas de Tenicosquey települései között találhatók. Ezeken az útvonalakon több földes kerülőút is lesz, amelyek terület nyugati részébe visznek.

Ha az FV-512-es úton haladsz, más úti célokat is elérhetsz, amelyeket érdemes lehet meglátogatni az út során. Az egyik ilyen például a Las Playitas varázslatos kristályos vize, és a nap végén a fenséges kilátásban gyönyörködhetsz az Entallada kilátoronynál.

las_playitas-fuerteventura_4.jpg

Puerto del Rosario csodálatos strandjai

A Kanári-szigetek fehér vagy aranyhomokos paradicsomi strandjairól és kristálytiszta vizeiről ismertek, beleértve a fuerteventurai Puerto del Rosario-t is. Számos strand található a pihentető napok eltöltéséhez. Készen állsz a fürdőruháddal?

fuerteventura-puerto-del-rosario235-15652.jpg

Chica strand Puerto del Rosario-ban

Puerto del Rosario városi tanácsa visszaszerezte ezt a helyet, és egy kis oázissá változtatta, ahol napokat tölthetsz el élvezve a nyugalmat és gyűjtve a D-vitamint. A központi helyen, a sétány közelében található, fehér homokja és jól megőrzött kristálytiszta vize miatt a Chica Beach egy olyan hely, amelyet érdemes meglátogatni.

puerto-del-rosario_759.jpg

Puerto Lajas strand

Puerto Lajas egy régi falu mindössze 3 km-re található a fővárostól. Az FV 1-es úton haladva tudsz eljutni oda. A Puerto Lajas strand azért is különleges, mert ott lehet űzni vízi sportokat, például szörfözni vagy kiteszörfözni. Különleges fekete homokja pedg közelebb hozza a sziget vulkáni múltjához.

889000453.jpg

Caletillas Beach

A főváros déli részén találjuk a Caletillas strandot, amely Puerto del Rosario autentikus rejtett gyöngyszeme. Ez a vad strand teljesen el van szigetelve más helyektől, így jó hely a világtól való elszakadáshoz.

2018-10-15.jpg

Blanca strand Puerto del Rosario-ban

A főváros központi turisztikai strandjaként ismert Blanca Beach Puerto del Rosario a repülőtér közelében található. Ez a hely vonzza a vízi sportok szerelmeseit, mert itt lehet kiteboardozni és szörfözni. Ez a partszakasz a sétány mellett található, ahol élvezheti a fuerteventurai Puerto del Rosario legjobb szabadidős és gasztronómiai élményeit.

playa-blanca.jpg

Elfeledett főváros: 6 dolog, amit ki kell próbálnod Puerto del Rosarioban!

Fuerteventura azonnal elrabolta a szívemet, de Puerto Del Rosario városként felkeltette az érdeklődésemet, és többet akartam tudni. Puerto Del Rosario Fuerteventura figyelmen kívül hagyott fővárosa, amelyet a helyiek látszólag leírtak, és a turista elkerüli, kivéve a tengerjáró hajók utasait, akik naponta néhány órára megállnak, pedig ennél sokkal több rejlik benne...

Az utcákon bolyongva azonban nem tudtam nem úgy érezni, hogy ez a város több tiszteletet és turizmust érdemel.

puerto-del-rosario_759.jpg

Puerto del Rosario-ról

Kis halászfaluként indult Puerto del Rosario és emiatt viszonylag ismeretlen maradt. A szigeten elhelyezkedő központi elhelyezkedésének köszönhetően a város kikötőjének jelentősége megnőtt, és Fuerteventura fő kereskedelmi állomásává vált. Ahogy a város növekedett, és a kalózok fenyegetése a szigeten feldúlni kezdett, úgy döntöttek, hogy 1860-ban a fővárost Antiguából Puerto del Rosarioba helyezik át.

Érdekes módon, amikor a város Fuerteventura fővárosa lett, valójában Puerto de Cabrasnak hívták, ami a kecskekikötőnek felel meg, mivel a kecske volt az egyik legfontosabb áru a szigeten. A város nevét végül az 1950-es években Puerto del Rosario-ra változtatták, mert úgy gondolták, hogy szebben hangzik. Személy szerint úgy gondolom, hogy kecskékre hivatkozva kellett volna tartaniuk.

Ahogy a kereskedelem Puerto del Rosarioban növekedni kezdett, a sziget minden tájáról az emberek a vidéki falvakból a városba kezdtek költözni munka miatt. Az évek során azonban a lakosság száma nőtt, de a város nem igazán fejlesztette a turizmust, a legtöbben a város repülőterére érkeznek, és északra vagy délre merészkednek az üdülővárosokba.

best-things-to-do-in-puerto-del-rosario-fuerteventura-canary-islands-3.jpg

Mit érdemes megnézni? 

Puerto del Rosario utcái rengeteg érdekes helyszínt kínálnak, amelyeket nyaralásod alatt meglátogathatsz. Nem lesz időd unatkozni, a napközbeni tevékenységek sokfélesége miatt. Kezdheted a napot egy finom reggeli elfogyasztásával, majd bevásárolhatsz egy piaci utcában, és befejezheted az útvonalat a város legemblematikusabb pontjainak meglátogatásával, melyek a következők: 

Casa de Unamuno (Unamuno háza)

A nagy író, Miguel de Unamuno a fuerteventurai Puerto del Rosarioban élt. Munkásságának egy része itt íródott, ugyanis politikai problémák miatt néhány évet száműzetésben töltött a szigeten. Az egykori Hotel Fuerteventura épületében őrzik az emlékét a mai napig. Ebben a múzeumban a 20. századból származó szövegek, képek és tárgyak láthatók. Igazi utazás a történelemben!

download.jpg

La Alcogida Ökomúzeum

Ha szeretnéd megtalálni Fuerteventura hagyományos perspektíváját, a La Alcogida ökomúzeum 20 perces autóútra található Puerto del Rosario városától, amely értékes látványt nyújt a sziget építészetéről, de ez még nem minden. A központban a sziget hagyományos szakmáinak tanúi lehetünk. Az Ökomúzeum a tökéletes hely, hogy hazavidd az utazásodnak a különböző emlékeit.

ph4160-cab-d.jpg

Nuestra Señora del Rosario templom

Néhány évvel ezelőtt a Nuestra Señora del Rosario-templomot kulturális jelentőségű épületnek nyilvánították. Ez a a templom a különböző művészeti korszakokat ötvözi, mert 1824-ben kezdték építeni, de csak 1831-ben fejezték be. A fenséges Nuestra Señora del Rosario templom a főváros központi temploma. Minden október 7-én a Virgen del Rosario tiszteletére rendezett ünnepeket zarándoklattal és körmenettel ünneplik.

kerk-our-lady-of-rosario.jpg

Simposio Internacional de Escultura

A fuerteventurai Puerto del Rosarioban minden évben megrendezik a Simposio Internacional de Esculturát, ahol a világ minden tájáról származó művészek szobrait állítják ki. Ezen túlmenően a rendezvény keretein belül művészetről és kultúráról szóló workshopokat, konferenciákat is tartanak.

clausura_vi_simposio_escultura_2.jpeg

Palacio de Formación y Congresos

A Kanári-sziget fővárosának fő nézőtere, valamint kongresszusi és tevékenységi központja a fuerteventurai Puerto del Rosario sétányon található. Előadóterme 1500 fő befogadására alkalmas, ahol különböző rendezvényeket tartanak. A sétányon bárok és éttermek is találhatók, ahol megkóstolhatja a tipikus majorero ételeket, mint például a „papas arrugadas con mojo”, a kecskehúst vagy a sancochot, valamint egyéb finom ételeket, amelyek felkeltik az étvágyat.

A következő posztban pedig bemutatom a város legszebb és legjobb strandjait! Kövess továbbra is!

palacio-de-formacion-y-congresos-de-fuerteventura-1513768448_-1x1780.jpg

 

süti beállítások módosítása