A világ egyik legvadabb strandja, és ami "mögötte" van

logo_fuerte.jpg

Az előző részből már kiderült, hogy hol található ez a csodálatos hely és hogyan juthatsz el oda, azonban még nem értünk a végére! Rengeteg dolgot tartogat még Fuerteventura ezen része.

Cofete faluja fél kilométerrel a tengerparti parkoló előtt fekszik. Ez egy kis szórvány a házakból, amelyek a tizenkilencedik század elején épültek, amikor az első lakók letelepedtek a környéken. Ezek az emberek olyan parasztok voltak, akik zord körülmények között éltek, drasztikusan elszigetelve a sziget többi részétől. Tevékenységüket tekintve a halászat, a kagylóhalászat, a kecsketenyésztés és a színezékek előállítására szolgáló tengerparti növények gyűjtése tartotta fenn őket.

976x550_53971547_jeep-safari-cofete-beach-excursion.jpg

Cofete temető

A parkoló közelében, a strand közepén található az egyik legkülönlegesebb temető, amelyet valaha is láthatsz. Ezt az egyszerű temetőt az előző bekezdsében bemutatott helyiek építették a 19. században, hogy ne kelljen a holttesteket tevével elszállítani a 40 kilométerre lévő  a Pájara templomba, amit a korábban, a megépítésig kellett tenniük.
A temetőt egy kis, 40 centiméter magas fal jelöli ki, amely egyáltalán nem tartja távol a homokot. A temető területén több száz fakereszt található, ami egy faajtón keresztül érhető el. A főajtó mellett egy nagyméretű kőtábla található, amelyre a temetőben örök nyugalomra helyezett elhunytak neve van felírva.

cofete_cemetery_fuerteventura_02.jpg

Villa Winter: Cofete titokzatos kastélya

A falutól egy kilométerre található a titokzatos Villa Winter: Gustav Winter német mérnök által az 1940-es években épített kastély, amelyről több összeesküvés-elmélet is folyik egy lehetséges titkos náci búvóhelyről. A Villa Winter valójában számos regény ihletforrása volt.
A második világháború idején a brit hatóságok azt gyanították, hogy a mérnök német kém volt. Közvetlenül a rezidencia előtt egy Krupp lőszeres kocsi parkol, falaiba beágyazva a repeszek maradványai. Ezen elemek mindegyike, beleértve az épület felett elhelyezkedő feltűnő fehér tornyot is, megmozgatja a képzeletét ennek az egyedülálló erődnek a történetéről.

village_cofete_003_villa_winter_auteur_norbert_nagel_1.jpg