Mózes partraszállása: Cofete.

Fuerteventura déli részén, a kiépített utaktól és városoktól távol, a sziget legmagasabb csúcsai mögött található Cofete Ez egy festői szépségű , azaz rejtett gyémánt, mely egy fehér homokos, szeles, igazi vad strand nagy hullámokkal. A rész legvadabb strandja Morro Jable, mely mindössze félórányi földes autóútra található a sziget utolsó közeli városától délen. Ahogyan haladsz az úton először egy kis kilátóhoz érsz, ahonnan teljesen beláthatod hova is fogsz leérni az utad végén. 

jeep-safari-kirandulas-cofete-del-fuerteventura-2.jpg

A mítoszok és legendk szerint ez a rejtélyes rész vad része a szigetnek rendkívül sok ihletet adott a regényíroknak és filmeseknek a történeteik elmeséléséhez. Alberto Vazques Figuerio Fuerteventura című könyvében azt mondja, hogy a második világháború alatt a német tengeralattjárok Cofetében állomásoztak és rejtőztek el az ellenség elől. Lucia Etxbarria az El Contenido del Silencio című thriller szerzője szintén eme csodás tájból merítette az ihletét a hátborzongató törénetéhez. És ha már sztorik és filmek, semmiképp sem hagyhatjuk ki Ridley Scott egyik klasszikusát, az Exodust, mely Mózes történetét meséli el. A filmet szintén ezen a részen forgatták még 2013-2014-ben. 

cofete-fuerteventura-1.jpg

Itt található a híres Winter Villa, melynek szintén köze van a második világháborúhoz, de ezt majd egy másik cikkben kifejtem neked...

Ebben a varázslatos helyben van valami különleges, mely minden ember fantáziáját beindítja, semmiképp se hagyd ki ha a szigeten jársz! 

playa-de-cofete.jpg