Fedezd fel Fuerteventura titkos strandjait! 1. rész

Ha van valami, ami a Kanári-szigetekre jellemző, az a nagyon jó és kiegyensúlyozott időjárás. Fuerteventurában van még valami egészen egyedi és különleges: a strandok. Erről persze már volt szó, de még közel sem végeztünk!

A sziget strandjai rendkívül tiszták, változatosak, találsz fehér, sárga és fekete homokos strandot is és a parton kristálytiszta türkízkék víz vár rád. A sziget életében fontos a természet óvása és ez a fajta végtelen nyugalom, amit Fuerteventura sugároz.

De térjünk is vissza azokhoz az eldugott partszakaszokhoz, melyek szinte olyanok mintha privát strandok lennének, ugyanis emberözönnel ezeken a helyeken sosem találkozhatsz.

1. Tebeto Beach

Az első, amivel nyitom a sort La Oliva településen található.Tebeto az egyik legrejtettebb strand a szigeten, és a nehéz megközelíthetősége miatt csak a helyiek látogatják. Tindaya városában egy földúton kell menned, amely Playa de Tebeto és Playa de Jarugo felé visz.

Tebeto egy hihetetlen vad strand, melyet az azonos nevű szakadék torkolatából hoztak létre. Fontos kiemelni, hogy ezen a helyen rendkívül erős a hullmázás, ezért fokozott óvatosságra intünk mindenkit, aki szeretne megmártózni a habokban!

Ha te azok közé tartozol, akik szeretnek hosszasan a part mentén sétálni, akkor ajánljuk, hogy látogasd meg a part két oldalán található kis öblöt. Végül, de nem utolsó sorban, ez a strand a naturizmust kedvelők strandja is, így ne lepődj meg ha nudistákkal találkozol utad során.

4865973master.jpg

2. Playa del Junquillo

A sziget északnyugati részén, Betancuria településénél található egy strand a szakadék lábainál: ez a Playa del Junquillo. A megközelíthetőség itt sem egyszerűbb, de segítünk eligazodni: Aguas Verdesben a földúton kell menned a Camino del Junquillo felé, Betancuriától körülbelül 40 perc az út autóval.

Amellett, hogy élvezed a fürdőzést és feltöltődhetsz a napsugarak energiájával, tökéletes lehetőség arra is, hogy felfedezz egy csodás kis útvonalat, mely elvezet a nyugodt tavakhoz és öblökhöz, név szerint a Calets Mansos-hoz illetve a Peña de Agua Salada-hoz.

Érdekesség: A Playa del Junquillo-t borító vulkáni homokot olyan bőrbetegségek enyhítésére használják, mint az ekcéma vagy a pikkelysömör.

dc67eb567287eb666cebd756e5d9b747.png

3. Playa de Jarugo

Nagyon közel található a Tebeto strandhoz. Ahhoz, hogy eljuss ide, szintén a Tindayát elhagyó földúton kell haladnod.

Finom, barna homok borítja a rendkívül széles strand felszínét, amelyet két nagy szikla véd. Hasonlóan a többihez, ezt a strandot is csak bennfentes helyi lakók ismerik, így nem igen fogsz sok turistával találkozni (hacsak nem olvassák ők is a blogunkat :-) ).

Fontos itt is kiemleni, hogy a strand jellege miatt, szeles és viharos idő esetén itt is vad hullámokra kell számítani, így a fürdőzést ebben az esetben egyáltalán nem ajánljuk.

2020-08-18.jpg

3+1. Playa de la Solapa és Playa de Garcey

A Pájara városához közel található Playa de la Solapa Fuerteventura egyik leglátványosabb strandja. Az FV-617-es úton La Pared és Costa Calma felé kell elindulni, majd a La Solapa-Garcey jelzésnél kell letérni, ami egyből Playa de la Solapa felé visz minket.

Arany és fekete homokja a sziget egyik leghihetetlenebb strandjává teszi. Turisták által egyáltalán nem látogatott hely, és hasonlóan egyéb eldugott strandokhoz, ez is tökéletes a nudizmus gyakorlására. Mivel Fuerteventura nyugati részén fekszik, nagyon erős a hullámzása, ezért óvatosnak kell lenni a fürdőzés során.

2019-07-27.jpg

Nem messze található tőle az utolsó strand, melyet ma bemutatunk: a Playa de Garcey. Ezt a sziget egyik legszebb strandjaként tartanak számon. A partszakaszon süllyedt el a kalandos életű amerikai hajó, az American Star, melyet sokáig szabad szemmel is lehetett látni a partól, azonban az idők során teljesen az enyészetté vált és elsüllyedt. A hajóról később egy külön blogcikkel fogunk érkezni. 

Ha Fuerteventurára utazol és kedveled a strandolást akkor semmiképp se hagyd ki ezeket a látványos helyeket, ugyanis imádni fogod a természetet és a tenger nyugalmát.

n4fu0dvt1cj21.jpg

2560px-playa_garcey_d81_6992_40710129741_1.jpg