Fuerteventura

2021.dec.31.
Írta: Raáb Szilvia Szólj hozzá!

Fuerteventura híres homokdűnéi: a Corralejo természetvédelmi terület

El tudod képzelni az arany színű homok kontrasztját az óceán azúrkékjével? El tudod képzelni, hogy milyen egy sivatag minden zajt elnyelő csendje?

39.jpg

Jó-jó, Corralejo valójában csak egy mini sivatag. A terület Fuerteventura északi részén fekszik, Corralejo városától délre található, és mintegy 11 km hosszan nyúlik el az Atlanti-óceán partján. A nemzeti park strandjairól gyönyörű kilátás nyílik Los Lobos és Lanzarote szigetére egyaránt.

Ha a közeli szigetek látványa nem elég, akkor a városka kikötőjéből egy rövid hajóúttal mindkét szigetre könnyen el tudsz jutni. De Lanzarote más sziget, más téma, erről majd egyszer külön írok.

A természetvédelmi terület partjai alkalmasak gyerekes-családi pihenésre, ahogyan a vizi sportok szerelmesei is megtalálják a számukra megfelelő szórakozást. Tulajdonképpen van itt minden: gyerekes partszakasz, szörfösöknek, kite-osoknak ideális, szeles rész és a nudisták is megtalálják a maguk területét.

És itt tartják minden évben az egyik kedvenc rendezvényem: a sárkányeregetők összejövetelét. Ide jöhetsz bármivel, ami repül, hihetetlen látvány. Mindig sokan vannak, és mindig van néhány, nem is, inkább sok extrém sárkány is :-)

Corralejo homokdűnéi több mint 2.300 hektáros területet foglalnak el a szigetből, és Fuerteventura egyik legfontosabb turisztikai látványossága, de sosincs tömeg, még a strandokon sem. A homokdűnéket egy egysávos, kis forgalmú út szeli ketté, ez az egyik kedvenc fotóm róla:

26.jpg

Az egyik oldalon még viszonylag hosszan benyúlik a sziget belseje felé a mini sivatag, másik oldalon pedig ott az óceán.

A természetvédelmi terület néhány jellegzetes növénynek és állatnak is otthont ad, ilyen a dögkeselyű (más néven egyiptomi keselyű), vagy a galléros túzok. Én még egyikkel sem találkoztam, de nem is vagyok egy gyakorta túrázó típus, de azért hoztam két képet, az egyiken legalább meg vannak örökítve ez a ritka madár, a másikat viszont te is sokat fogod látni errefelé: egy pardela képe, azaz a mediterrán vészmadáré (Calonectris diomedea).

Az északról – egészen pontosan a norvég partoktól – érkező passzát szélnek köszönhetően a homokdűnék formái folyamatosan változnak, így ha többször jártál már Fuerteventurán, akkor sem fog soha ugyanaz a kép fogadni Corralejoban. A sivatagon át találsz egy gyalogutat is, amit azért alakítottak ki, hogy bejárhasd a természetvédelmi területet.

A strandok ezen a területen lélegzetelállítóak: finom aranyszínű homok és kristálytiszta víz. Ráadásul könnyű olyan helyet találni, ahol akár egyedül is lehetsz.

34.jpg

Kellemes bolyongást kívánok a homokdűnék között! Feltöltöttem ide a kedvenc képeim is Corralejoról!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuerteventura-blog.blog.hu/api/trackback/id/tr2216799766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása